JUST NU – 20 % rabatt på produkter för hår, naglar och hud!

UIcerös kolit

Ulcerös kolit – vad är Ulcerös kolit?

Ulcerös kolit klassas tillsammans med Crohns sjukdom som en IBD (Inflammatory Bowel Disease), det vill säga en inflammatorisk tarmsjukdom. Ulcerös kolit är en sjukdom som alltså innebär inflammation i slemhinnan i tjocktarmen och eller i ändtarmen men inte i tunntarmen, till skillnad från Crohns sjukdom som kan drabba hela mag- och tarmkanalen. Man vet inte exakt vad orsaken till Ulcerös kolit är men man vet att Ulcerös kolit delvis har en komponent av ärftlighet – alla IBD har ett visst mått av ärftlighet. Ulcerös kan drabba barn men det är relativt ovanligt. Normalt insjuknar man i 20–30 årsåldern.

Ulcerös kolit kommer i skov, det vill säga i perioder som är sämre som följs av perioder som är bättre men längden på ett Ulcerös kolit-skov varierar från person till person. Med rätt egenvårdsprotokoll kan man dock göra mycket för att minska symtomen eller bli helt besvärsfri. Vi har många kunder som har blivit det. Kontakta vår kundtjänst via mail så hjälper vi dig.

Lider du av Ulcerös Kolit eller någon annan inflammatorisk tarmsjukdom? Kontakta då vår kundtjänst på [email protected] så hjälper vi dig med kostnadsfria kostråd, egenvårdsråd och hälsoprotokoll för Ulcerös Kolit. Vi har kunder som idag har blivit helt besvärsfria från oerhört svår Ulcerös Kolit efter att ha följt våra protokoll.

 1. Wild Alaskan Sockeye Salmon
  Rating:
  100%
  Special Price 319 kr Regular Price 349 kr
 2. Köp Matsmältningsenzymer online
  Rating:
  100%
  Special Price 499 kr Regular Price 549 kr
 3. GI Response
  Rating:
  100%
  659 kr
 4. Magnesium med fyra sorters magnesium: glycinat, malat, citrat och taurat
  Rating:
  100%
  Special Price 399 kr Regular Price 439 kr
 5. MegaFood Zinc
  Zink , 60 tabletter
  Rating:
  100%
  369 kr
 6. MegaFood Zinc
  Zink , 120 tabletter
  Rating:
  100%
  599 kr
 7. DiCalcium Malate kalcium från Thorne
  Special Price 279 kr Regular Price 309 kr
 8. Blood Builder MegaFood
  449 kr
 9. Blood Builder MegaFood
  699 kr
 10. MegaFood Ultra C-400
  Rating:
  100%
  579 kr
 11. Ekologisk gräsbetad benbuljong premium med kollagen
  Rating:
  100%
  Special Price 519 kr Regular Price 549 kr
 12. Köp L-Glutamine från Thorne
  Special Price 249 kr Regular Price 299 kr
 13. Köp D-vitamin (Vitamin D3) 5000 IU med Vitamin K1 och K2 från Innate Response
  Rating:
  100%
  589 kr
 14. Vitamin D3 5000 IU med K-vitamin
  Rating:
  100%
  1 029 kr
 15. Probiotikatrappan
  Rating:
  100%
  Special Price 2 999 kr Regular Price 3 314 kr
 16. Flora Basic Probiotika
  Special Price 249 kr Regular Price 349 kr
 17. Greatlife Flora Plus+
  Rating:
  99%
  Special Price 499 kr Regular Price 529 kr
 18. Phosphatidyl Choline Fosfatidylkolin från Thorne
  Special Price 349 kr Regular Price 409 kr

Ulcerös kolit, symtom och gravid

Ulcerös kolit har flera olika symtom och de vanligaste är tunna, slem- och blodblandade tarmtömningar, anemi på grund av brist på järn, elektrolytrubbningar på grund av minskad funktion i tjocktarmen, trötthet men även ledvärk. Man kan även drabbas av feber vid svåra skov. Gravida som lider av Ulcerös kolit har visat sig ha en ökad risk för tidig förlossning och föda barn med lägre vikt.

Ulcerös kolit och behandling

Ulcerös kolit behandlas normalt av sjukvården med medicin: kortison, 5ASA som är en grupp läkemedel som lindrar och hindrar inflammationer, immunmodulerande mediciner, biologiska läkemedel som hämmar inflammationsmarkörer och även kirurgi där delar av tjocktarmen opereras bort. De läkemedel som sjukvården är dessvärre förknippade med biverkningar.

Ulcerös kolit, kost och alkohol

Om man lider av Ulcerös kolit behöver man vara riktigt noggrann med kosten. All mat och livsmedel som kan öka inflammationen bör undvikas. Det räcker inte med att undvika kryddstark mat, friterad mat, fiberrik mat, rökning, kaffe och alkohol som man ibland läser om. Man kan behöva bli mer noggrann med både kost och livsstil vid Ulcerös Kolit. Vi har tips om mat och recept vid Ulcerös kolit. Vissa livsmedel som du bör undvika i vårt egenvårdsprotokoll för IBD skulle du aldrig kunna gissa dig till. Vi har som sagt kunder som är helt och hållet symtom och besvärsfria efter att ha följt protokollen noggrant.

Egenvårdsprotokoll och hälsoråd

Våra egenvårdsprotokoll ska inte användas för att ställa diagnos, behandla eller bota sjukdomar. Våra egenvårdsprotokoll är råd och tips för egenvård som inte ersätter konventionell sjukvård. Kosttillskott bör ej användas som ersättning till varierad kost. Det är viktigt med en mångsidig och balanserad kost och hälsosam livsstil. Gravida bör kontakta en kvalificerad hälsorådgivare eller läkare före användning av SF722, Olivbladsextrakt och MSM.

Kontakta vår kundtjänst på [email protected] för att få kostnadsfria kostråd men även andra kostnadsfria egenvårdsråd och hälsoprotokoll som du kan följa vid olika hälsobesvär.