Kosttillskott anpassade för kvinnor 55+

Med åldern förändras behovet när det gäller vitaminer och mineraler. Kvinnor som har slutat menstruera behöver exempelvis normalt mindre järn än kvinnor som menstruerar. Kolin är viktigt ämne för äldre personer eftersom det bidrar till normal homocysteinomsättning, till normal fettomsättning och till att bibehålla normal leverfunktion. Det är även viktigt att få i sig mikronäringsämnen som bidrar till att bibehålla normalt hår, hud och normala slemhinnor samt mikronäringsämnen som bidrar till normal kollagenbildning som i sin tur har betydelse för hudens, skelettet och tandköttets normala funktion. Med åldern blir det också extra viktigt med näringsämnen som bidrar till starka ben. Det är inte ovanligt att sömnen blir sämre med åldern. Niacin, Vitamin B2, folat, vitamin B6, zink och magnesium behövs för att aminosyran tryptofan ska kunna omvandlas till serotonin och melatonin. Utan dessa näringsämnen bildas inte tillräckligt med melatonin som behövs för en god sömn. C-vitamin är viktigt för mycket, bland annat för att det bidrar till normal kollagenbildning som i sin tur har betydelse för blodkärlens normala funktion. Omega-3 fettsyrorna EPA och DHA, som finns i fiskolja, bidrar till hjärtats normala funktion och DHA bidrar till att bibehålla normal hjärnfunktion och normal synförmåga. Dessa näringsämnen är extra viktiga med åldern. Här finner du alla de kosttillskott vi rekommenderar för dig som kvinna 55 år eller äldre. 

Lider du av några specifika hälsobesvär eller bara vill optimera din hälsa? Kontakta då vår kundtjänst på [email protected] så hjälper vi dig med kostnadsfria kostråd, egenvårdsråd och hälsoprotokoll.

 1. Wild Alaskan Sockeye Salmon
  Special Price 319 kr Regular Price 349 kr
 2. Magnesium med fyra sorters magnesium: glycinat, malat, citrat och taurat
  Special Price 399 kr Regular Price 439 kr
 3. Greatlife Flora Plus+
  Special Price 499 kr Regular Price 529 kr
 4. Women's 55+ Advanced Multivitamin
  619 kr
 5. Women's 55+ Advanced Multivitamin
  999 kr
 6. Köp One Daily utan järn från Innate Response
  619 kr
 7. Köp D-vitamin (Vitamin D3) 5000 IU med Vitamin K1 och K2 från Innate Response
  589 kr
 8. MegaFood Ultra C-400
  579 kr
 9. Köp Iron Response från Innate Response
  449 kr
 10. Balanced B Complex
  469 kr
 11. Vitamin E med tokoferoler och tokotrienoler (30 kapslar)
  Special Price 289 kr Regular Price 349 kr
 12. Vitamin E med tokoferoler och tokotrienoler (90 kapslar)
  Special Price 719 kr Regular Price 799 kr
 13. Köp Astaxanthin
  Special Price 329 kr Regular Price 349 kr
 14. Köp Silica Kisel Kollagen
  Special Price 329 kr Regular Price 399 kr
 15. Purple Defense Dr Mercola
  Special Price 699 kr Regular Price 799 kr
 16. Baspaket Kvinna
  Special Price 1 299 kr Regular Price 1 387 kr

Kosttillskott för äldre kvinnor

Äldre kvinnor kan dra nytta av kosttillskott som är anpassade till deras specifika näringsbehov för att främja hälsa och välbefinnande. Här är några viktiga aspekter av kosttillskott för äldre kvinnor:

Kalcium och D-vitamin: För att bibehålla benhälsa och minska risken för benskörhet är tillskott av kalcium och D-vitamin avgörande. Dessa näringsämnen stöder också muskelfunktion och kan minska risken för fall och frakturer.

Omega-3-fettsyror: Kosttillskott med omega-3-fettsyror, särskilt EPA och DHA, kan främja hjärthälsa och stödja kognitiv funktion. De finns ofta i fiskoljetillskott.

B-vitaminer: B-vitaminer, särskilt B12 och folsyra, är viktiga för att främja energiproduktion, stödja nervsystemet och minska risken för anemi. Äldre kvinnor kan ha ökad risk för B12-brist.

Protein: Proteinintaget blir ofta en utmaning med åldern. Kosttillskott med högt proteininnehåll kan hjälpa till att bibehålla muskelmassa och främja återhämtning.

Vitamin K: För att stödja blodkoagulation och benhälsa kan tillskott av vitamin K vara fördelaktiga för äldre kvinnor.

Antioxidanter: Antioxidanter som vitamin C och E kan hjälpa till att bekämpa oxidativ stress och stödja immunförsvaret.

Mjölksyrebakterier (probiotika): För att främja en hälsosam tarmflora och förbättra matsmältningshälsan kan tillskott av probiotika vara användbara.

Vitaminer för äldre kvinnor

Vitaminer spelar en avgörande roll för äldre kvinnors välbefinnande och hälsa. I takt med att vi åldras, förändras våra näringsbehov och det blir viktigare att upprätthålla en balanserad diet. Äldre kvinnor kan dra nytta av specifika vitaminer för att stödja olika aspekter av deras hälsa.

D-vitamin är centrala för att bibehålla starka ben och minska risken för benskörhet. Det är avgörande för att upprätthålla muskelfunktion och kan spela en roll i att minska risken för fall och frakturer. B-vitaminer, särskilt B12 och folsyra, är viktiga för energiproduktion och nervsystemets hälsa. Eftersom äldre kvinnor kan ha ökad risk för B12-brist, är tillskott av dessa vitaminer särskilt relevanta. Vitamin K, som stödjer blodkoagulation och benhälsa, och antioxidanter som vitamin C och E för att bekämpa oxidativ stress och stödja immunförsvaret, är också viktiga komponenter.

Referenser 

Naumovski N, Foscolou A, D'Cunha NM, Tyrovolas S, Chrysohoou C, Sidossis LS et al. The Association between Green and Black Tea Consumption on Successful Aging: A Combined Analysis of the ATTICA and MEDiterranean ISlands (MEDIS) Epidemiological Studies. Molecules. 2019 May 15;24(10). pii: E1862. doi: 10.3390/molecules24101862.

Egenvårdsprotokoll och hälsoråd

Våra egenvårdsprotokoll ska inte användas för att ställa diagnos, behandla eller bota sjukdomar. Våra egenvårdsprotokoll är råd och tips för egenvård som inte ersätter konventionell sjukvård. Kosttillskott bör ej användas som ersättning till varierad kost. Det är viktigt med en mångsidig och balanserad kost och hälsosam livsstil. Gravida bör kontakta en kvalificerad hälsorådgivare eller läkare före användning av SF722, Olivbladsextrakt och MSM.

Kontakta vår kundtjänst på [email protected] för att få kostnadsfria kostråd men även andra kostnadsfria egenvårdsråd och hälsoprotokoll som du kan följa vid olika hälsobesvär.