JUST NU – 20 % rabatt på produkter för hår, naglar och hud!

Kosttillskott för gravida och ammande

Graviditeten är en speciell och mycket viktig tid i livet. En normal graviditetstid är mellan 37 till 42 veckor. Som gravid är det extra viktigt att tänka på vad man ska äta och kosten behöver anpassas. Man behöver även vara extra noggrann med rätt intag av vitaminer och mineraler som exempelvis järn, folat (folsyra) och jod men även andra näringsämnen behövs för att den gravida kvinnan och fostret ska må bra. Läs mer om kosttillskott för gravida. Forskning i den vetenskapliga tidskriften Nutrients visar att "Kosttillskott inom rekommenderade säkra nivåer för gravida kan hos personer med brister förebygga många hjärn- och nervsystemsrelaterade fel och även bidra till förbättrad hjärnutvecklnig och funktion hos barnet." [1] 

Kontakta vår kundtjänst på [email protected] för att få kostnadsfria kostråd men även andra kostnadsfria egenvårdsråd och hälsoprotokoll som du kan följa vid om du vill bli gravid, är gravid eller ammar. 

 1. Baby & Me 2 Prenatal Multi
  Rating:
  100%
  449 kr
 2. Baby & Me 2 Prenatal Multi
  Rating:
  100%
  759 kr
 3. Baby & Me 2 Postnatal Multi
  Rating:
  100%
  449 kr
 4. Baby & Me 2 Postnatal Multi
  Rating:
  100%
  759 kr
 5. Baby & Me 2 Prenatal Multi Gummies
  379 kr
 6. Baby & Me 2 Prenatal DHA & Choline
  589 kr
 7. Baby & Me 2 Prenatal Probiotic + Prebiotic
  679 kr
 8. Wild Alaskan Sockeye Salmon
  Rating:
  100%
  Special Price 319 kr Regular Price 349 kr
 9. Magnesium med fyra sorters magnesium: glycinat, malat, citrat och taurat
  Rating:
  100%
  Special Price 399 kr Regular Price 439 kr
 10. Vitamin D3 5000 IU med K-vitamin
  Rating:
  100%
  1 029 kr
 11. Köp Iron Response från Innate Response
  Rating:
  98%
  449 kr
 12. MegaFood Zinc
  Zink , 60 tabletter
  Rating:
  100%
  369 kr
 13. MegaFood Zinc
  Zink , 120 tabletter
  Rating:
  100%
  599 kr
 14. iosol iodine
  Rating:
  100%
  Special Price 499 kr Regular Price 529 kr
 15. D-vitamin från Thorne
  Special Price 189 kr Regular Price 199 kr
 16. Köp Gravidpaket från Greatlife
  Special Price 1 019 kr Regular Price 1 098 kr
 17. Gravidpaketet innehåller utvalda superprodukter med kosttillskott
  Special Price 1 449 kr Regular Price 1 517 kr

Magnesium för gravida

Under graviditetens olika faser spelar magnesium en avgörande roll för både den förväntande mamman och fostrets välbefinnande. Magnesium är en essentiell mineral som stöder flera viktiga funktioner i kroppen, och dess betydelse blir särskilt framträdande under denna speciella period.

Muskelavslappning: Magnesium hjälper till att minska muskelspänningar och kramper, vilket kan vara vanligt under graviditeten. Det främjar en mer avslappnad kropp och kan lindra obehagliga symptom.

Benhälsa: Under graviditeten ökar belastningen på skelettet och musklerna. Magnesium är avgörande för att stödja benhälsa och bidrar till att upprätthålla en stark och hälsosam benstruktur för både mamman och det växande fostret.

Energinivåer: Denna mineral är också involverad i energiproduktionen i kroppens celler. Gravida kvinnor kan dra nytta av ett tillräckligt intag av magnesium för att bibehålla optimala energinivåer.

Gravid och kost

Det är extra viktigt med rätt kost när du är gravid. Det är inte ovanligt att få så kallade cravings som gravid, exempelvis på choklad vilket kan tyda på magnesiumbrist eller på rött kött vilket kan betyda att du behöver extra protein och järn. Vi har bra kostrekommendationer för dig som gravid som du får om du kontaktar vår kundtjänst vi mail.

Gravid vitaminer

När det gäller graviditetsvitaminer har vi den bästa multivitaminmineralen för gravida på marknaden. Vi har även flera andra bra tillskott för dig som gravid, exempelvis marknadens mest stabila fiskolja. Ett av de viktigaste råden det gäller graviditet, hälsa, kost och träning är att verkligen lyssna på kroppen men det är inte alltid lätt att tolka symtomen. Järnbrist kan exempelvis leda till svår trötthet och när du är gravid är det inte ovanligt med järnbrist men tyvärr är många järntabletter för dig som gravid inte speciellt bra. Dålig kvalitet av järn kan leda till förstoppning och problem med mage och tarm men Innate Response och MegaFood har ett järntillskott där du slipper magtarmbesvär. Forskning visar att Co Q10 minskar risken för graviditetstoxikos (havandeskapsförgiftning). Även jod är viktigt under graviditeten som du kan läsa om här. Zink bidrar till normal fertilitet och reproduktion. Folat är viktigt för att neuraltuben ska sluta sig korrekt. 

Omega-3 och graviditet

De dagar man äter fisk eller skaldjur behöver man normalt inte ta extra tillskott av omega-3. Dessa är de säkraste och bästa fiskarna för dig som gravid. Gällande ökad blödningsrisk i samband med omega-3 finns det ingen information som visar att eskimåer eller annan befolkning med högt intag omega-3 har uppvisat ökad blödningsrisk vid förlossning. Likaså finns det studier på gravida med doser upp till 2–4 g omega-3/dag utan att man påpekat eller sett någon ökad blödningsrisk. Ökad blödningsrisk i normalbefolkningen anses kunna uppkomma vid intag högre än 10–15 g omega-3 per dag (motsvarar 33–50 g Eskimo-3). Försiktighet bör givetvis alltid iakttas när det gäller graviditet men det är väsentligt att fostret får EPA och framförallt DHA för dess utveckling. En randomiserad studie gjord på nästan 1000 gravida kvinnor som fick motsvarande 2,7 kapslar Eskimo-3 per dag uppvisade ingen ökning i blodförlust under förlossningen. Vi hade dock meddelat din barnmorska/förlossningsläkare att du tar fiskolja och du ska givetvis lyssna först och främst på deras rekommendationer.)

Amning

Världens bästa mat för det nyfödda barnet är bröstmjölk. Amningen ger förutom näring, även närhet, värme och trygghet till bebisen. Det skapas även ett viktigt band mellan barnet och modern. Även under amningsperioden är det viktigt med rätt och bra näring. 

Referenser

Morse NL. Nutrients. 2012 Jul;4(7):799-840. doi: 10.3390/nu4070799. Epub 2012 Jul 24. PMID: 22852064; PMCID: PMC3407995.

Egenvårdsprotokoll och hälsoråd

Våra egenvårdsprotokoll ska inte användas för att ställa diagnos, behandla eller bota sjukdomar. Våra egenvårdsprotokoll är råd och tips för egenvård som inte ersätter konventionell sjukvård. Kosttillskott bör ej användas som ersättning till varierad kost. Det är viktigt med en mångsidig och balanserad kost och hälsosam livsstil. Gravida bör kontakta en kvalificerad hälsorådgivare eller läkare före användning av SF722, Olivbladsextrakt och MSM.

Kontakta vår kundtjänst på [email protected] för att få kostnadsfria kostråd men även andra kostnadsfria egenvårdsråd och hälsoprotokoll som du kan följa vid olika hälsobesvär.