Frågor och svar om Tru Niagen NAD+

Frågor och svar om Tru Niagen NAD+

Kontakta vår kundtjänst på info@greatlife.se för att få kostnadsfria kostråd men även andra kostnadsfria egenvårdsråd och hälsoprotokoll som du kan följa för att förbättra hälsan. Våra egenvårdsprotokoll ska inte användas för att ställa diagnos, behandla eller bota sjukdomar. Våra egenvårdsprotokoll är råd och tips för egenvård som inte ersätter konventionell sjukvård. Våra protokoll riktar sig endast till vuxna. Kosttillskott bör ej användas som ersättning till varierad kost. Det är viktigt med en mångsidig och balanserad kost och hälsosam livsstil.

Vad är Tru Niagen NAD+?

En kapsel Tru Niagen NAD+ innehåller 300 mg NIAGEN®, en patenterad och unik form av vitamin B3, känd som nikotinamidribosidklorid som i sin tur bildar NAD+ (nikotinamidadenindinukleotid ) i alla celler i kroppen. NAD+ behövs bland annat för att cellerna ska kunna bilda energi och för att mitokondrierna ska fungera. 

Vad kan jag märka om jag tar Tru Niagen NAD+?

Som med alla kosttillskott eller nya hälsorutiner, varierar upplevelsen beroende på ålder, kost, motion, sömnvanor och livsstil rent generellt samt på hur lång tid man tar kosttillskottet. Även om man inte skulle märka av omedelbara fördelar, är det helt säkert att Tru Niagen NAD+ fungerar på cellulär nivå och genererar NAD + i cellen, vilket över tid bidrar till:

  • normal energiomsättning.
  • nervsystemets normala funktion.
  • normal psykologisk funktion.
  • att bibehålla normala slemhinnor.
  • att bibehålla normal hud.
  • att minska trötthet och utmattning.
  • Hur lång tid behöver jag ta Tru Niagen NAD+ för att märka skillnad?
  • Åtta veckor är den tid som rekommenderas att ta Tru Niagen NAD+ för att börja märka skillnad i energiomsättningen och för att se skillnad när det gäller trötthet eller utmattning.

Vem bör ta Tru Niagen NAD+?

Tru Niagen NAD+ är framtaget för personer som vill stödja sin normala energimässiga metabolism, cellulära hälsa och mitokondriernas funktion. 

Är Tru Niagen NAD+ naturligt? 

Den aktiva ingrediensen i Tru Niagen NAD+ är ett mikronäringsämne som kallas nikotinamidribosid vars salt är nikotinamidribosidklorid. Det är strukturellt och funktionellt identiskt med naturligt förekommande nikotinamidribosidsom finns i små mängder i komjölk. Tru Niagen NAD+ är dock en replikerad form av nikotinamidribosidklorid fri från mjölkprodukter.

Vad är Tru Niagen NAD+ fritt från? 

Tru Niagen NAD+ är fri från gluten, nötter, animaliska biprodukter, konstgjorda färger, konstgjorda smaker och även helt fri från koffein.  

Kan Tru Niagen NAD+ tas av veganer?

Ja, Tru Niagen NAD+ kan tas av veganer. 

Kan Tru Niagen NAD+ tas av elitidrottare?

Ja, Tru Niagen NAD+ kan tas av elitidrottare. Tru Niagen har testats rigoröst och innehåller ingen av de bannlysta dopingklassade ingredienserna. Tru Niagen NAD+ bär NSF Certified for Sport® vilket innebär att den är godkänd av The U.S. Anti-Doping Agency. Certified for Sport®-certifieringen är det enda oberoende certifieringsprogrammet från tredje part som erkänts av USA:s antidopingbyrå (USADA), Major League Baseball, National Hockey League och Canadian Football League. Certified for Sport® rekommenderas även av NFL, NBA, PGA, LPGA, CCES, CPSDA, iNADO, Ironman, NASCAR, Taylor Hooton Foundation och många andra organisationer som vill avstå från kontaminerade kosttillskott. 

Ska jag ta Tru Niagen NAD+ i samband med träning?

Vi rekommenderar alltid att ta alla former av kosttillskott minst 2 timmar från träningstillfället för att inte antioxidanter ska förhindra den naturliga ROS-produktionen. ROS (Reactive oxygen species) är reaktiva syreföreningar, det vill säga fria radikaler, vilka i stora mänder allvarligt skadar cellerna men i små mängder är viktiga för reparation av muskelfiber. Skador på muskelcellmembran som uppstår under träning driver in kalcium i cellen. Kalcium absorberas av mitokondrierna i cellen vilket i sin tur utlöser en ökad ROS-produktion. ROS främjar bildandet av skyddande aktinfibrer runt cellmembranskadorna som uppstår under träning. Att förhindra ROS att öka under träningstillfället begränsar förmågan hos isolerade muskelfibrer att reparera cellmembranskador och begränsar även kraftproduktion. Därför bör man vänta minst två timmar från träningstillfället till det att man tar sina kosttillskott, inklusive Tru Niagen. 

Kan jag ta Tru Niagen NAD+ med andra kosttillskott? 

Du kan ta Tru Niagen NAD+ med andra kosttillskott. Det är inte känt för att interagera med andra ingredienser eller produkter negativt. 

Har Tru Niagen NAD+ några biverkningar? 

Tru Niagen NAD+ är inte känt för att ha några biverkningar och det finns inga kliniska studier som visar att Tru Niagen NAD+ har några biverkningar om man tar rekommenderad dagsdos. Flera kliniska prövningar har genomförts på Tru Niagen NAD+ utan att negativa biverkningar har kunnat visats. 

Är Tru Niagen NAD+ testat vetenskapligt? 

Tru Nigen NAD+ har testats i åtta publicerade vetenskapliga kliniska humanstudier och har genomgått 36 kvalitetskontrollstester. Företaget bakom Tru Niagen NAD+ är dedikerade till optimal kvalitet och de har patent på 

Vilka är de inaktiva ingredienserna i Tru Niagen NAD+?

De inaktiva ingredienser är mikrokristallin cellulosa och hydroxipropylmetylcellulosa. Mikrokristallin cellulosa är en växtbaserad fiber som används som fyllmedel och hydroxipropylmetylcellulosa är en vanlig växtbaserad ingrediens som används för att tillverka vegetariska kapslar.

Varför är rekommenderad dagsdos 300 mg?  

Rekommenderad dagsdos för Tru Niagen NAD+ är 300 mg vilket motsvarar 1 kapsel per dag. 300 mg Tru Niagen NAD+ är den dos som är kliniskt har testats i och stöds av flera genomförda kliniska studier. Enligt forskninge är 300 mg Tru Niagen NAD+ den optimala dagsdosen för att producera NAD+. 

Hur jämför sig Tru Niagen NAD+ med nikotinamidmononucleotid (NMN)?

Tru Niagen NAD+ är nikotinamidribosidklorid. Nikotinamidmononucleotid (NMN) är också ett ämne som kan skapa NAD+. Emellertid finns det stora och viktiga skillnader. NMN kan inte ta sig in i cellen vilket Tru Niagen NAD+ kan. NMN behöver ombildas till nikotinamidribosidklorid för att kunna ta sig in i cellen. NMn har 1 publicerad humanstudie medan Tru Niagen NAD+ har åtta. Tru Niagen NAD+ med nikotinamidribosid har sex publicerade kliniska studier på människor som visar att det effektivt ökar NAD+-nivåerna. NMN har noll. Tru Niagen NAD+ (nikotinamidribosid) har erhållit godkännande av de ledande auktoritativa myndigheterna i världen, exempelvis EFSA inom EU (NMN har noll erkännande). Tru Niagen NAD+ har framgångsrikt granskats två gånger under US Food and Drug Administration (FDA) New Dietary Ingredient Notification (NDIN) -program. Tru Niagen NAD+ är godkänt av FDA som GRAS (Generally Recognised As Safe), det vill säga anses vara ett säkert ämne. Tru Niagen NAD+ är godkänt som Health Product av Health Canada. Tru Niagen NAD+ har blivit  godkänd som en ny livsmedelsingrediens av Europeiska kommissionen. Tru Niagen NAD+ har godkänts som en tillåten ingrediens i kompletterande läkemedel av Therapeutic Goods Administration of Australia. Tru Niagen NAD+ är godkänt som kosttillskott för elitidrottare av NSF Certified for Sport® vilket inte NMN har blivit. 

Är Tru Niagen NAD+ tillåtet i hela EU? 

Nikotinamidribosidklorid har fått ett positivt säkerhetsutlåtande från Europeiska myndigheten för livsmedelssäkerhet (EFSA) och godkänts som ett nytt livsmedel av Europeiska kommissionen (EG). Det är tillåtet att sälja i hela EU.

Författare


Greatlife.se

Greatlife.se startades utifrån ett missnöje med de kosttillskott som fanns på marknaden. Vi saknade produkter som vi själva skulle kunna tänka oss att använda, ge till våra barn eller rekommendera till våra nära och kära.