Facebook Pixel

Baby & Me Multivitamin

Rating:
98% of 100

Baby & Me innehåller en kraftfull kombination av vitaminer och mineraler från whole food speciellt framtagen för den gravida kvinnan, pre-gravida och ammande kvinnan.

 • Innehåller kolin som är kritiskt för utveckling av fostrets hjärna och hjärnstam
 • Optimerad dos av folsyra (folat) och A-vitamin för pre-gravida och gravida
 • Innehåller vitamin K2
699 kr
Kostnad per dag:
11,65 kr
  • Fri frakt
  • Leveranstid: 1-2 arbetsdagar
  • Slut i lager Bevaka lagerstatus
  Storlek
  120 tabletter
  Rek. pris.
  699 kr
  Räcker i
  60 dagar
  SKU
  40156
  UPC
  0 51494401569

  Utgått ur sortimentet
  Produkten har utgått ur sortimentet och ersätts av Baby & Me från MegaFood.

Baby & Me Multivitamin

Innate Response har slutat tillverka Baby & Me eftersom deras systerföretag MegaFood tillverkar exakt samma produkt. Det finns ingen skillnad på produkten förutom etikettens utseende. Du finner Baby & Me från MegaFood här.

Kontakta vår kundtjänst på info@greatlife.se för att få kostnadsfria kostråd, egenvårdsråd och hälsoprotokoll för dig som vill bli gravid, är gravid eller för dig som ammar.

Baby & Me Multivitamin är mycket noggrant framtagen för att passa de näringsmässiga behov under denna viktiga period i livet av läkaren Dr. Tieraona Low Dog. Tieraona har med sin läkarexamen i botten studerat bla. integrativ medicin, kosttillskott och kvinnors hälsa. Hon har även suttit med i styrelsen för The U.S. Pharmacopeial Convention (USP), en vetenskaplig organisation som sätter normer för tillverkning av läkemedel och kosttillskott i hela världen. Tieraona utsågs av president Bill Clinton till Vita husets kommission för komplementär och alternativmedicin samt fungerar även som rådgivare åt National Institute’s of Health, USA:s myndighet för biomedicinsk och hälsorelaterad forskning. Hon har skrivit flera vetenskapliga artiklar och även läroböcker. Baby & Me Multivitamin innehåller bland annat mineralen järn i sin naturliga form (läs mer under fliken FAQ), hela behovet av folat vilket är den för kroppen naturliga formen av folsyra. Baby & Me Multivitamin innehåller inga örter för att minimera riskerna under de första två trimestrarna. Dessutom innehåller denna nya uppdaterade formula även vitamin K2 samt kolin, ett vattenlösligt ämne som är viktigt för utvecklingen av fostrets hjärna. 

Baby & Me Multivitamin är baserat på 100% wholefood (hel, icke-processad mat) till skillnad från isolerade syntetiskt framställda vitaminer och mineraler. Det är anledningen till att Innate Response Baby & Me Multivitamin bibehåller viktiga kofaktorer som behövs för maximalt upptag av kroppen och cellerna.

Observera att vi rekommenderar att du kompletterar med Magnesium 300

Vill det veta mer om varför vi valt MegaFood och Innate Response? Läs här.


Denna produkt innehåller inte magnesium eller kalcium. Vi rekommenderar Bone Health som tilläggsprodukt om du är i behov av extra magnesium och kalcium. Om du endast behöver extra magnesium rekommenderar vi Magnesium 300 från Innate Response.

Vilken multivitaminmineral passar dig?

Innehåll per dagsdos % av DRI
Vitamin A 750 µg RE 94
Vitamin C 100 mg 125
Vitamin D3 (600 IE) 15 µg 300
Vitamin E (Tokoferoler, tokotrienoler (d-alfa, beta, gamma, delta) 20 mg α-TE 167
Vitamin K (Vitamin K1 och K2) 60 µg 80
Vitamin B1 1,5 mg 136
Vitamin B2 1,7 mg 121
Niacin 20 mg NE 125
Vitamin B6 (Pyridoxal-5′-fosfat) 8 mg 571
Folsyra (Kalcium-L-metylfolat) 600 µg 300
Vitamin B12 (Metylkobalamin) 8 µg 320
Biotin 300 µg 600
Pantotensyra 10 mg 167
Järn 18 mg 129
Jod 150 µg 100
Zink 15 mg 150
Selen 50 µg 91
Koppar 150 µg 15
Mangan 1 mg 50
GTF Krom 50 µg 125
Molybden 10 µg 20
Kolin 300 mg *

DRI = Dagligt referensintag
* DRI ej fastställt

Ingredienser

Kolinbitartrat, råris (Oryza sativa), vitamin C, Saccharomyces cerevisiae, klumpförebyggande medel (kiseldioxid), zinkklorid, fyllnadsmedel (cellulosa), apelsin (Citrus sinensis), ytbehandlingsmedel (stearinsyra), järnsulfat, vitamin E (blandade tokoferoler), morot (Daucus sativa), niacin, vitamin A, pantotensyra, vitamin B6 (Pyridoxal-5′-fosfat), vitamin K2, broccoli (Brassica oleracea italica), vitamin B2 (Riboflavin-5′-natriumfosfat), vitkål (Brassica oleracea capitata), manganklorid, antioxidationsmedel (askorbylpalmitat), vitamin B1, blandade karotenoider, folsyra (kalcium-L-metylfolat), kopparsulfat, biotin, vitamin E (blandade tokotrienoler), kaliumjodid, krom(III)klorid, vitamin K1, natriumselenit, vitamin D3, ammoniummolybdat, vitamin B12 (metylkobalamin).

Dosering

2 tabletter per dag. Kan tas med eller utan mat. Tabletten kan krossas eller mortlas och strös på mat eller i dryck vid svårigheter att svälja. Produkten riktar sig till pregravida, gravid och ammande.

Whole food

Den här produkten tillverkas av riktig mat, vitaminer och mineraler. Varje vitamin och mineral kombineras med utvalda grönsaker, frukt eller näringsjäst i en unik process för att skapa ett whole food-kosttillskott med hög biotillgänglighet. Läs mer på www.greatlifegroup.com

Observera

Rekommenderad dagsdos bör ej överskridas. Förvaras utom räckhåll för barn. Kosttillskott bör ej användas som ersättning till varierad kost. Det är viktigt med en mångsidig och balanserad kost och hälsosam livsstil. Förvaras i rumstemperatur. Placera aldrig kosttillskott nära en värmekälla, i direkt solljus eller i fuktig miljö. Förslut burken ordentligt. Tillverkad i USA.

Vad är det för skillnad på Baby & Me från Innate Response och MegaFood?

Det är ingen som helst skillnad på Baby & Me 2 från MegaFood och Baby & Me Multivitamin från Innate Response förutom själva etiketten. Innehållet är exakt detsamma. MegaFood och Innate Response är systermärken och de görs på samma fina sätt men i USA distribueras de till olika kanaler, därav olika etiketter.

Behöver jag ta ett multi-vitamin- och mineraltillskott om jag äter varierat?

Kosttillskott bör inte ersätta varierad kost. Dock kan kosttillskott behövas om man inte äter varierat, har mag-tarmproblem eller andra sjukdomar och belastningar (ex. alkoholbesvär) som förhindrar upptaget. Pre-graviditet och graviditet ställer extra stora krav på konstant och korrekt näringstillförsel.

Bruce Ames* är en av vår tids giganter på det medicinska fältet. Han är känd av alla forskare i medicin världen över för sina metoder att mäta påverkan på arvsanlagen och cancerogenitet. Han var också tidigt ute med en metodik för att mäta skador av fria radikaler. Nyligen har Bruce Ames publicerat ett arbete där han visar att för låga nivåer av essentiella näringsämnen ökar risken för svåra sjukdomar som cancer och åderförkalkning. Det handlar om potentiella skador på arvsmassan, och Bruce Ames menar att [för låga nivåer av essentiella näringsämnen] spelar en tusenfalt större roll för befolkningen än den samlade effekten av alla bekämpningsmedel och tungmetaller. Han rekommenderar därför kosttillskott till hela befolkningen och hävdar att detta skulle vara oerhört kostnadseffektivt, dvs. ge en kraftig sänkning av sjukligheten till en låg kostnad.” Läs artikel om behovet av kosttillskott här.

*Bruce Ames är professor i biokemi och molekylärbiologi vid University of California, Berkeley, USA och är även så kallad Senior Scientist vid Children's Hospital Oakland Research Institute. Han är även medlem av det prestigefulla National Academy of Science i USA. Bruce Ames har dessutom erhållit U.S. National Medal of Science samt att hans över 450 vetenskapliga publikationer har resulterat i han varit nummer 23 i listan över de hundra mest citerade forskarna i världen (alla vetenskaper inkluderat) i över en tioårsperiod.

Studier har visat att vitaminer inte ger någon effekt eller till och med kan vara skadliga? 

Det stämmer. Oxford University genomförde en långtidsstudie på otroliga 20000 personer vilken visade på inga substantiella effekter av C- och E-vitaminer samt betakaroten. Däremot kunde man påvisa goda effekter av mat med samma vitaminer. Det finns även studier som visat på att vitaminer och mineraler i stora doser kan vara skadliga men att mat med samma vitamin- och mineralinnehåll är bra för hälsan. Emellertid, och detta är det viktiga i sammanhanget, är alla dessa studier baserade på syntetiska vitaminer och mineraler. De skiljer sig helt från wholefood-baserade vitaminer och mineraler som alltså kommer från mat och därmed innehåller alla de nyttiga ämnen som finns i hel, icke-processad mat och som studierna visat är bra för hälsan. Exempelvis kan betakaroten i sin syntetiska variant vara ett isolerat ämne av acetylengas vilket inte är speciellt bra för hälsan. Naturligt betakaroten däremot förekommer aldrig helt isolerat utan alltid tillsammans med andra karotener och xantofyller (gult pigment) som ingår i en familj som kallas karotenoider. Exempelvis, finns det i en morot eller en tomat förutom betakaroten, även alfakaroten, cantozantheen, gammakaroten, omegakaroten bland andra. Om du tar isolerat betakaroten minskar den samverkan som medlemmarna i karotenoidfamiljen har. De studier som visat på ökad risk för lungcancer vid intag av betakaroten är baserade på isolerat syntetiskt framställt betakaroten, inte på ett Whole Food betakaroten-komplex som istället skyddar lungorna.

Jag har blivit ordinerad järn av min läkare men blir förstoppad. Vad ska jag göra?

Järn är viktigt för syresättning av blodet, muskelfunktionen, sköldkörtelfunktionen och tillväxt. Muskeltrötthet kan bero på järnbrist eftersom järn eftersom en speciell protein som innehåller järn och som kallas myoglubulin binder syre i muskeln. Vanliga järntabletter innehåller ofta ferrosulfat eller ferrosgluconat, vilket är billiga form av järn som dessvärre ofta ger upphov till magbesvär. Dessutom kan den formen av järn leda till friradikalskada samt oönskad tillväxt av mikroorganismer i mag-tarmkanalen. Det tas endast upp till cirka 3% medan resterande del ger upphov till matsmältningsbesvär. Varför används de då i tillskott? Det är mycket billigt att använda dem i jämförelse med järn av hög kvalitet. Om du vill ha syntetiskt järn rekommenderar vi järn-bisglycinat. Emellertid anser vi att det järn du får från ett whole food kosttillskott är bäst för kroppen.

Iron Response och Baby & Me Multivitamin tillsammans

Om du tar 2 tabletter Baby & Me Multivitamin + 1 tablett iron response får du i dig 18 mg + 26 mg = 46 mg järn. Den dosen kan en barnmorska utan tveka ordinera vid järnbrist.

Om du tar 2 tabletter Baby & Me Multivitamin + 1 tablett iron response får du i dig 600 mcg + 400 mcg = 1000 mcg folat vilket är inom referensintervallet. Du ska dock inte ta extra folsyra eller folat förutom detta. 

Om du tar 2 tabletter Baby & Me Multivitamin + 1 tablett iron response får du i dig 8 mcg + 30 mcg = 38 mcg vitamin B12. RDI för en gravid är 2,6 mcg. Det finns dock inget UL (Tolerable Upper Intake Levels) för vitamin B12 så det är ingen fara med detta intag. 

Fördjupning & forskning

Tillskott av av zink under graviditeten minskar risk för fostrets dysmorfologi och postnatal fosterdöd orsakad av alkoholintag under graviditetens första månader

Brooke L. Summers, Allan M. Rofe, and Peter Coyle. Dietary Zinc Supplementation Throughout Pregnancy Protects Against Fetal Dysmorphology and Improves Postnatal Survival After Prenatal Ethanol Exposure in Mice. Alcoholism: Clinical and Experimental Research 2009 January Hanson Institute/Institute of Medical and Veterinary Science (BLS, AMR, PC), Adelaide, SA, Australia.

Låga halter av folat (folsyra, vitamin B9) under graviditeten ökar risk för ADHD hos barn i framtiden

Wolff Schlotz, Alexander Jones, David I.W. Phillips, Catharine R. Gale, Sian M. Robinson, and Keith M. Godfrey. Lower maternal folate status in early pregnancy is associated with childhood hyperactivity and peer problems in offspring. The Journal of Child Psychology and Psychiatry 2009 October MRC Epidemiology Resource Centre, University of Southampton, UK.

D-vitamin är viktigt för att bibehålla en hälsosam vaginal flora under graviditeten

Lisa M. Bodnar, Marijane A. Krohn, and Hyagriv N. Simhan Maternal Vitamin D Deficiency Is Associated with Bacterial Vaginosis in the First Trimester of Pregnancy J. Nutr. 2009 June 139: 1157-1161. Department of Epidemiology, University of Pittsburgh Graduate School of Public Health, Pittsburgh, PA 15261.

Prenatal näringsstatus är viktigt för barnets framtida hälsa, inklusive risk för fetma och hjärt-kärlproblem

Dr Helen Budge. Doomed by mum's diet: Calorie- cutting during pregnancy puts your baby at risk of obesity in later life. British Association's Festival of Science in Liverpool 2008 September University Hospital Nottingham

Djurstudie visar på epigenetiska förklaringar till varför kvinnans näringsstatus under graviditeten påverkar barnets framtida hälsa

Qi Fu, Xing Yu, Christopher W. Callaway, Robert H. Lane, and Robert A. McKnight Epigenetics: intrauterine growth retardation (IUGR) modifies the histone code along the rat hepatic IGF-1 gene. FASEB 2009 April University of Utah.

Recensioner
 1. Så nöjd!
  Value
  100%
  Äntligen ett kosttillskott med naturliga ingredienser. Älskar Innate som inte använder sig av konstgjorda produkter.
  Har använt både under graviditet och nu under amning och haft fina värden genom hela graviditeten utan järnbrist.
  Kan starkt rekommendera till alla som planerar att bli gravida, är gravida eller ammar!

  Review by

  Posted on

 2. Bra tillskott!
  Value
  80%
  Jag åt de under mina båda graviditeter och under amningen. Mitt järnvärde var jättefint båda gångerna och jag åt inget extra tillskott som de på MVC tyckte att jag skulle på rutin innan de sett mitt värde.

  Review by

  Posted on

 3. Excellent
  Value
  100%
  It might have been the different stage in my gravidity, but when I switched to this multivitamin from another one, I started feeling much more energetic and fresh. I have two months to go and I feel so good!

  Review by

  Posted on

 4. Alla vitaminbehov
  Value
  100%
  Rekommenderar denna till alla gravida och ammande (även dom som inte ammar)
  Den fyller alla vitaminbehov man behöver :)

  Review by

  Posted on

 5. Toppen
  Value
  100%
  Åt denna under graviditet och under amning.
  Jag hade inga besvär under graviditet. Bra järnvärden, lös i magen i början till och med, pigg, inga diabetes.
  Den måste ha hjälpt mig

  Review by

  Posted on

 6. Toppen
  Value
  100%
  Åt denna under graviditet och under amning.
  Jag hade inga besvär under graviditet. Bra järnvärden, lös i magen i början till och med, pigg, inga diabetes.
  Den måste ha hjälpt mig

  Review by

  Posted on

 7. Toppen!
  Value
  100%
  Jag har precis gjort slut på första burken, mår och känner så mig mycket bättre i kroppen. Kommer att fortsätta med baby o my. Det som lockade mig till att testa var att det är så rena Ingredienser.

  Review by

  Posted on

 8. Toppen!!
  Value
  100%
  Bästa tillskottet du kan äta innan, under och efter gravidteten så länge du ammar.
  Haft toppenbra värden genom 1,5 graviditet (än sålänge) och genom 18 månaders amning.

  Review by

  Posted on

 9. Naturligt
  Value
  100%
  Jag blev så glad när jag hittade ett kosttillskott som utvinner mineraler och vitaminer ur naturliga källor. T.ex. kan det vara svårt för vissa kvinnor att plocka upp folsyra utan behöver det naturliga folat. Folat i sig själv var svårt att hitta som kosttillskott. Stort plus.

  Järnet i denna produkt påverkar inte min tarm och i allmänhet känner jag mig pigg och har ytterst lite illamående. Svårt att veta om det har med produkten att göra, men bara själva vetskapen att det är en bra produkt med bra ingredienser, ger mig en ro och trygghet i graviditeten.

  Den innehåller inte kalcium och magnesium (vilket dock är lite konstigt), men jag kompletterar med mineraler för att täcka det behovet.

  Blev så lättad när jag upptäckte att Greatlife sålde denna produkt (som jag hade läst om mycket på nätet) och att jag inte behövde beställa det från utlandet. Kommer antagligen att gå över på Innate Response "One Daily" efter graviditet och amning är över.

  Review by

  Posted on

Write Your Own Review
Du recenserar:Baby & Me Multivitamin
Betyg
Relaterade produkter
 1. Innate Response Magnesium 300 är ett extra starkt magnesiumtillskott med mycket god biotillgänglighet.

  Innate Response Magnesium 300 är ett extra starkt magnesiumtillskott med mycket god bioti...

  369 kr
 2. Iron Response från Innate Response ger inte förstoppning eller magtarmbesvär.

  Iron Response är ett järntillskott som även innehåller andra närings...

  389 kr
 3. Zink kosttillskott från MegaFood är en överlägsen källa för detta essentiella näringsämne.
  Zink
  , 60 tabletter

  Zink från MegaFood är zink i whole food-form med mycket hög biotillgängli...

  329 kr
 4. Vitamin C-400. Bidrar till kollagenbildningen och hudens normala funktion.

  C-vitamin-400 är C-vitamin i whole food form med mycket hög biotillgänglighet. ...

  699 kr
 5. Full Spectrum Enzymes – Matsmältningsenzymer

  Full Spectrum Enzymes – Matsmältningsenzymer från Dr. Mercola är vegetab...

  549 kr
 6. B Complex
  B Complex
  , 90 tabletter eller 180 tabletter

  B-Complex från Innate Response är ett balanserat spektrum av alla åtta b-vita...

  As low as 419 kr
 7. Vitamin D3 2000 IU från Innate Response. Bidrar till immunförsvarets normala funktion och reducerar högt blodtryck.

  D-vitamin i den optimala formen kolekalciferol tillsammans med ekologisk persilja, morot och r...

  479 kr