Bone Health Multivitamin

Rating:
100% of 100

Bone Health Multivitamin från  whole food är speciellt framtaget för att täcka de näringsämnen som behövs för normal och frisk benuppbyggnad.

 • Bidrar till att bibehålla normal bestomme
 • Hög biotillgänglighet
 • Innehåller vitamin K2
649 kr
Kostnad per dag:
21,63 kr
  • Fri frakt
  • Leveranstid: 1-3 arbetsdagar
  • Finns i lager
  Storlek
  120 tabletter
  Rek. pris.
  649 kr
  Räcker i
  30 dagar
  SKU
  40157
  UPC
  0 51494 10131 5

Bone Health Multivitamin

Bone Health Multivitamin är speciellt framtaget för att täcka de näringsämnen som behövs för benuppbyggnad. Bone innehåller bland annat: C-vitamin hjälper till vid bildandet av proteinet kollagen som ingår i olika vävnader däribland ben (består av 30 % kollagen). C-vitamin förbättrar kalciumabsorption samt vitamin D3s effekt i benmetabolismen.

Vidare spelar C-vitamin roll för de steroidhormon som binjurarna producerar vilka spelar en vital roll för benhälsan. D-vitamin är fundamentalt för att kalcium ska tas upp. K-vitamin är kritiskt för att kalcium ska kunna användas i kroppen. K-vitamin hjälper även proteiner att binda sig till kalcium och transportera dem till olika delar av kroppens ben där det behövs. K-vitamin behövs även för att producera ett protein vid namn osteocalcin vilket hjälper kalciumet att bindas till själva benet. Låga K-vitaminnivåer korrelerar med höftfrakturer. Kalcium bygger upp benets matris och ger styrka och stadga åt själva benet.

Magnesium behövs för kalciumabsorption och benformatering. Magnesium är en essentiell kofaktor i 80 % av alla cellulära enzym inklusive sköldkörtelhormonet kalcitonin vilket reglerar benomsättningen i kroppen. Magnesium behövs även för det leverenzym som konverterar D-vitamin till dess aktiva form. Magnesium krävs även för ett för benformatering mycket viktigt enzym, alkaline phosphatase. Det behövs för att göra kalcium solitt och tillverka ben. I USA intar de flesta vuxna mindre än 68 % av dagligt rekommenderat intag av magnesium. Motsvarande siffror för Sverige saknas.  Även mindre magnesiumbrister anses vara en risk för osteoporos (benskörhet).  Bor stödjer kalcium, magnesium och D-vitamin och är därför viktig för benhälsan. Kisel ingår bland annat i kollagen som är en viktig ingrediens i god benhälsa.

Det spelar roll vilken typ av kalcium man intar. Lågkvalitetsformer som kalciumkarbonat, kalciumaskorbat, kalciumoxid, ska alltid undvikas. Något bättre är kalciumglukonat, kalciumcitrat och dikalciumfosfat men allra helst bör man inta naturligt kalcium från mat eller från tillskott gjorda på mat (whole food tillskott). Upptaget av kalcium beror även på flera andra faktorer som hormoner och närvaro av de näringsämnena nämnda ovan.  

Bone är en överlägsen källa för näringsämnen för benhälsa. Bone kommer från whole food (hel, icke-processad mat) till skillnad från endast isolerade syntetiskt framställda vitaminer och mineraler. Det är anledningen till att näringsämnen i Bone bibehåller viktiga kofaktorer som behövs för maximalt upptag av kroppen och cellerna.

Innate Response

Innate Response näringsämnen kommer bland annat från whole food (hel, icke-processad mat) till skillnad från att använda endast isolerade syntetiskt framställda näringsämnen. Det tror vi är anledningen till att produkter från MegaFood bibehåller viktiga kofaktorer som behövs för maximal biotillgänglighet. Så nära mat som möjligt anser vi vara bäst.

 • Stor andel whole food
 • Innehåller inte gluten, mjölkprodukter, soja, majs eller vete
 • Fritt från glyfosat och GMO
 • Tredjepartskontroll för bekämpningsmedel och tungmetaller
 • Följer GMP standard (Good Manufacturing Practice)
 • Kontrollerad med ICP (Inductively Coupled Plasma) och HPLC (High Performance Liquid Chromatography) för att garantera innehållets renhet samt potens
 • Kan intas av vegetarianer
 • RAW food

Innehåll per dagsdos % av DRI
Vitamin C 100 mg 125
Vitamin D3 (1000 IE) 25 µg 500
Vitamin K (Vitamin K1 och K2) 120 µg 160
Kalcium 500 mg 63
Magnesium 300 mg 80
Bor 3000 µg *

DRI = Dagligt referensintag
* DRI ej fastställt

Ingredienser

Kalciumkarbonat, magnesiumoxid, vitamin C, råris (Oryza sativa), apelsin (Citrus sinensis), Saccharomyces cerevisiae, klumpförebyggande medel (kiseldioxid), ytbehandlingsmedel (stearinsyra), stabiliseringsmedel (guarkärnmjöl), fyllnadsmedel (cellulosa), borsyra, Vitamin K2, vitkål (Brassica oleracea capitata), vitamin K1, vitamin D3.

Dosering

4 tablett per dag, förslagsvis uppdelat på två tillfällen. Kan tas med eller utan mat. Tabletterna kan krossas eller mortlas och strös på mat eller i dryck vid svårigheter att svälja.

Whole food

Den här produkten tillverkas av riktig mat, vitaminer och mineraler. Varje vitamin och mineral kombineras med utvalda grönsaker, frukt eller näringsjäst i en unik process för att skapa ett whole food-kosttillskott med hög biotillgänglighet. Läs mer på www.greatlifegroup.com

Observera

Rekommenderad dagsdos bör ej överskridas. Förvaras utom räckhåll för barn. Kosttillskott bör ej användas som ersättning till varierad kost. Det är viktigt med en mångsidig och balanserad kost och hälsosam livsstil. Förvaras i rumstemperatur. Placera aldrig kosttillskott nära en värmekälla, i direkt solljus eller i fuktig miljö. Förslut burken ordentligt. Tillverkad i USA.

Recensioner
 1. Bra produkt för att förhindra en för tidig benskörhet
  Value
  100%
  Har nu under några år dagligen tagit fyra tabletter av denna produkt. Har Reumatoid Artrit (Ledgångsreumatism) och är övertygad om, att Bone Health Multivitamin har förhindrat en för tidig osteoporos (benskörhet). Kan varmt rekommendera denna produkt för personer fyllda 65+ och uppåt. Extra plus att produkten är en s.k whole food, utan syntetiska ämnen.

  Review by

  Posted on

Write Your Own Review
Du recenserar:Bone Health Multivitamin
Betyg
Relaterade produkter
 1. Vitamin D3 2000 IU

  D-vitamin i den optimala formen kolekalciferol tillsammans med ekologisk persilja, morot och rödbeta.

  479 kr
 2. One Daily

  Multivitaminmineral baserad på whole food (hel, icke-processad mat) till skillnad från isolerade syntetiskt framställda vitaminer och mineraler.

  559 kr
 3. Food Multi III BioMax
  Food Multi III BioMax
  , 90 tabletter eller 180 tabletter

  Food Multi III BioMax är en kraftfull multivitaminmineral från whole food som man tar vid tre tillfällen under dagen för ett hälsosamt och kontinuerligt intag av mikronäringsämnen.

  As low as 499 kr
 4. Daily C-Protect Booster

  Daily C-Protect Nutrient Booster Powder™ (C-vitaminpulver & Adaptogener) är ett c-vitaminpulver i whole food form från superföretaget MegaFood. Daily C-Protect Nutrient Booster Powder™ innehåller även astragalus, schisandra, tranbär och blåbär.

  329 kr
 5. CoQ10 Coenzym Q10

  Co Q10 (Coenzym Q10) är ett koenzym som finns i cellerna och som är vitalt för energiförsörjningen.

  439 kr
 6. Baby & Me Multivitamin

  Baby & Me innehåller en kraftfull kombination av vitaminer och mineraler från whole food speciellt framtagen för den gravida kvinnan, pre-gravida och ammande kvinnan.

  699 kr
 7. Hormonelles baspaket
  Hormonelles baspaket
  Greatlife.se
  , 1 st

  Hormonelles baspaket är framtaget av en läkare som specialiserat sig på hormonhälsa och binjurarnas problematik. Obs innehåller inte multivitaminmineral. Se här för paket med multivitaminer.

  1 639 kr 1 726 kr

  Du sparar 87 kr

 8. Plus 40 Ladies
  Plus 40 Ladies
  Greatlife.se
  , 1 st

  Speciellt framtaget paket för dig kvinna över 40 år. För optimal hormonhälsa, skönhet för den mogna kvinnan och för ett lätt klimakterium.

  3 165 kr 3 332 kr

  Du sparar 167 kr