Facebook Pixel

E-vitamin & Selen

E-vitamin är en kraftfull antioxidant som skyddar mot fria radikaler. Innehåller alla åtta isomerer av E-vitamin.

 • Innehåller alfa, beta, gamma, delta tokoferoler och tokotrienoler
 • Skyddar cellerna mot oxidativ stress
 • Fri från magnesiumstearat, bekämpningsmedel och tungmetaller
As low as 279 kr
Regular Price 299 kr
  • Fri frakt, skickas omgående
  • Leveranstid: 1-2 arbetsdagar
  • Finns i lager
  Varumärke
  SKU
  E-SELEN-CONF
  EAN
  0 51494 10161 2

E-vitamin & Selen

E-vitamin & Selen från MegaFood är ett balanserat spektrum av alla åtta isomerer av E-vitamin (alfa, beta, gamma och delta tokoferol samt alfa, beta, gamma och delta tokotrienol) i naturlig d-form i kombination selen. Vi har inte funnit en bättre E-vitamin på marknaden. E-vitamin är en kraftfull antioxidant som skyddar mot fria radikaler. E-vitamin skyddar de fleromättade fettsyrorna mot nedbrytning i vävnaderna. Det har även betydelse för bland annat de röda blodkropparnas stabilitet. E-vitamin är även bra för huden, förebygger rynkor och skyddar huden mot UV-strålar. Selen ingår i enzym som skyddar cellerna mot oxidation, samverkar med vitamin E och deltar i immunologiska försvarsmekanismer. Brist på selen har bland annat satts i samband med hjärtmuskelförändringar. Många kosttillskott innehåller endast alfa-tokoferol men E-vitamin & Selen innehåller alfa, beta, gamma och delta tokoferol samt alfa, beta, gamma och delta tokotrienol i d-form, inte dl-form.

MegaFood E & Selen kommer från whole food (hel, icke-processad mat) till skillnad från isolerade syntetiskt framställd vitaminer och mineraler. Det är anledningen till att MegaFood bibehåller viktiga kofaktorer som behövs för maximalt upptag av kroppen och cellerna.

Vill det veta mer om varför vi valt MegaFood och Innate Response? Läs här.

Innehåll per dagsdos % av DRI
Vitamin E (Tokoferoler, tokotrienoler (d-alfa, beta, gamma, delta) 33,5 mg α-TE 279
Selen 100 µg 182
Ingefära 30 mg *
Gurkmeja 30 mg *

DRI = Dagligt referensintag
* DRI ej fastställt

Ingredienser

Fyllnadsmedel (cellulosapulver), Saccharomyces cerevisiae, råris (Oryza sativa), klumpförebyggande medel (kiseldioxid), ytbehandlingsmedel (stearinsyra), vitamin E (blandade tokoferoler), ingefärsrot (Zingiber officinale), gurkmejarot (Curcuma longa), persiljeblad (Petroselinum crispum), oreganoblad (Origanum vulgare), rosmarinblad (Rosmarinus officinalis), broccoli (Brassica oleracea), morot (Daucus carota subsp. sativus), spenat (Spinacia oleracea), rödbeta (Beta vulgaris), antioxidationsmedel (askorbylpalmitat), vitamin E (blandade tokotrienoler), natriumselenit.

Dosering

1 tablett per dag. Kan tas med eller utan mat. Tabletten kan krossas eller mortlas och strös på mat eller i dryck vid svårigheter att svälja.

Whole food

Den här produkten tillverkas av riktig mat, E-vitamin och selen. Utvalda grönsaker, näringsjäst och örter kombineras med E-vitamin (tokoferoler och tokotrienoler) och selen i en unik process för att skapa ett whole food-kosttillskott med hög biotillgänglighet. Läs mer på www.greatlifegroup.com

Observera

Rekommenderad dagsdos bör ej överskridas. Förvaras utom räckhåll för barn. Kosttillskott bör ej användas som ersättning till varierad kost. Det är viktigt med en mångsidig och balanserad kost och hälsosam livsstil. Förvaras i rumstemperatur. Placera aldrig kosttillskott nära en värmekälla, i direkt solljus eller i fuktig miljö. Förslut burken ordentligt. Bäst före utgången av: se sidan av burken. Tillverkad i USA.

Har vi selenfattiga eller selenrika jordar i Sverige?

Sverige har selenfattiga jordar. Tillgången till selen är mycket olika fördelad mellan olika geografiska regioner och kan variera från 0,1 till 90 mikrogram per kg jord. Selenfattiga jordar finns i Sverige, i ett bälte i nordöstra Kina, Mongoliet och centrala Sibirien. Nya Zeeland och Danmark har även låga halter. Finland började redan år 1984 tillföra selen i gödningsmedel. USA, Kanada och Irland har selenrika jordar. Att vi har selenfattiga jordar är en av anledningarna till att tillskott av selen rekommenderas. Läs mer om skillnaden mellan olika tillskottskvaliteter här.

Vad kan selenbrist leda till?

Flertalet artiklar rapporterar om muskelsvaghet och muskelsmärtor är kopplade till selenbrist. Åtskilliga studier tyder på att selenbist kan försämra immunförsvaret och att virus kan mutera till mer elakartade former vid selenbrist. Före detta barnhälsovårdsöverläkaren Margareta Brahme-Isgren ooch docenten och överläkaren Lars Stenhammar skriver i läkartidningen att "Epidemiologiska studier visar att selen tillfört i mängder om 200 mikrogram/dag reducerar risken för vissa cancertyper, till exempel prostata-, lung- och kolorektalcancer. Vidare utgör selen ett viktigt element då det gäller att motverka en malign utveckling av HIV och aids. Barrington och medarbetare fann ett misstänkt samband mellan låga selennivåer i serum hos kvinnor och upprepade missfall. Det är intressant att notera att selenbrist hos lamm och kalvar kan medföra nedsatt fertilitet, dålig tillväxt och myopatier, så kallad white muscle disease...Så till exempel rapporterades från Nya Zeeland låga selenhalter i plasma hos patienter med muskelsmärtor...Från Finland har rapporterats selenbrist hos gravida – fostret tar för sig. Kan gravida kvinnors ofta förekommande vadkramper bero på selenbrist? Nattliga benkramper hos vuxna beskrivna av Lagerlöf – kan det vara samma [orsak] Restless legs är ett vanligt tillstånd, som förekommer hos 10–15 procent av befolkningen. Man kan fundera över om verkligen upp till 15 procent av populationen är sjuk eller om möjligen restless legs skulle kunna vara en åkomma som beror på selenbrist."

Sköldkörteln är för övrigt det organ i kroppen som har högst koncentration av selen och selenbrist kan orsaka besvär med sköldkörteln.

Är det någon skillnad på naturligt E-vitamin och syntetiskt E-vitamin?

Dr. Graham Burton, associerad till National Research Council i Canada, har studerat kroppens respons till naturligt E-vitamin i jämförelse med syntetiskt E-vitamin. Hans studie indikerar starkt att kroppen föredrar naturligt E-vitamin som dessutom hålls kvar i kroppen längre än syntetiskt E-vitamin. Naturligt E-vitamin innehåller alla åtta isomerer av E-vitamin: alfa, beta, gamma och delta tokoferol samt alfa, beta, gamma och delta tokotrienol.

Write Your Own Review
Du recenserar:E-vitamin & Selen
Betyg
Relaterade produkter
 1. Köp vattenlöslig form av jod. Viktigt för nervsystemets normala funktion.

  Iosoljod är en vattenlöslig form av jod från USA. Jod är absolut nöd...

  Special Price 329 kr Regular Price 399 kr
 2. CoQ10 från Innate Response med rödbeta, broccoli och spenat

  Co Q10 (Coenzym Q10) är ett koenzym som finns i cellerna och som är vitalt för ...

  439 kr
 3. Det här är ett komplett paket för hypotyreos, optimerat för sköldkörteln.

  Det här är ett komplett paket för hypotyreos. Vid hypertyreos används...

  Special Price 3 135 kr Regular Price 3 301 kr

  Du sparar 166 kr

 4. One Daily från Innate Response. Äkta whole food vitaminer och mineraler i raw food-form.

  Multivitaminmineral baserad på whole food (hel, icke-processad mat) till skill...

  559 kr
 5. Iron Response järntabletter från Innate Response ger inte förstoppning eller magtarmbesvär

  Iron Response är ett järntillskott som även innehåller andra närings...

  389 kr