Facebook Pixel

Candida & svamp

Candida & svamp

Vad är candida och svamp? 

Candida är en svamp som förekommer naturligt i din tarm men du har även candida i din mun, i dina slemhinnor och den förekommer även i vaginan hos kvinnor. Om candida däremot växer okontrollerat kan det leda till svåra besvär. Det kallas bland annat Candidiasis eller systemisk candida. Termen candidainfektion, som man ibland ser, är egentligen felaktig eftersom man som sagt har candida naturligt i kroppen. Det är ingen infektion. Det viktiga är att candida inte får växa ohämmat. Den vanligaste formen kallas candida albicans men det finns många andra former som Candida parapsilosis, Candida auris, Candida Tropicalis, Candida Glabrata, Candida Parapsilosis, Candida Krusei, Candida Lusitaniae. Totalt finns det cirka 20 stycken former av Candida som kan orsaka besvär hos människan.

Kontakta vår kundtjänst på info@greatlife.se för att få kostnadsfria kostråd men även andra kostnadsfria egenvårdsråd och hälsoprotokoll som du kan följa om du lider av besvär med candida och svamp.

Läs mer om candida.

 1. Köp Flora 20-14 Probiotika från Innate Response

  Vår mest sålda probiotika med 20 miljarder goda tarmbakterier ...

  As low as 459 kr
 2. Formula SF722 från Thorne. Bidrar till en hälsosam tarmflora.

  Formula SF722 innehåller undecylensyra i en bas av ren, extra virgin olivo...

  Special Price 429 kr Regular Price 499 kr
 3. Full Spectrum Enzymes – Matsmältningsenzymer från Dr. Mercola är en av de mest kraftfulla enzymblandningarna på marknaden.

  Full Spectrum Enzymes – Matsmältningsenzymer från Dr. Mer...

  549 kr
 4. Olivbladsextrakt från Thorne. Absolut högsta kvalitet av olivbladsextrakt!

  Olivbladssextrakt är effektivt mot skadliga bakterier, virus och inne...

  Special Price 298 kr Regular Price 339 kr
 5. Köp GI Response från Innate Response, 5 mg glutamin per portion

  GI Response är en produkt för mag- och tarmbesvär. Den innehåller glutamin...

  599 kr
 6. Köp Vitamin C-400 från Innate Response
  Vitamin C-400 , 90 tabletter eller 180 tabletter

  C-vitamin-400 är C-vitamin i whole food form med mycket hög biot...

  As low as 549 kr
 7. Köp D-vitamin (Vitamin D3) 5000 IU med Vitamin K1 och K2 från Innate Response

  D-vitamin in den optimala formen kolekalciferol i dosen 5000 IU tillsamman...

  569 kr
 8. Probiotikatrappan från Innate Response

  Probiotikatrappan är ett paket för att balansera tarmfloran och stötta mag...

  Special Price 3 249 kr Regular Price 3 423 kr

  Du sparar 174 kr

Candida symptom – Candida albicans symptom

Några vanliga candidasymptom är svår trötthet, stort sug på sötsaker, dålig andedräkt. vit beläggning på tungan, uppsvullen mage, svårighet att smälta mat, ledbesvär. minskad sexlust, candida utslag på huden samt att man känner sig hjärnslö bland annat. Man kan även få kli på foten eller andra ställen på kroppen vid candida och candida albicans.

Candida test

Candidatest görs normalt inte inom vården. Du kan alltså inte få ett candidatest via din vårdcentral. Det fungerar inte att spotta i ett glas med vatten och se om det bildas strängar. Det är en myt och har inget med candida eller candidatest att göra. Det enklaste är att gå på symptom. En duktig candidaspecialist från USA säger: “Om du någon gång i ditt liv har fått antibiotika kan du vara säker på att du har för mycket candida.” Det gäller alltså såvida du du inte har behandlat din candida på korrekt sätt och det gäller givetvis i olika hög utsträckning för olika personer. Någon kan få candida svamp i munnen eller candida svamp på huden som inte vill ge med sig av bara en antibiotikakur medan en annan person kanske inte märker någonting av samma antibiotikakur.

Candida behandling – Candida albicans behandling

När det gäller candidabehandling (inte bara candida albicans behandling) finns det oerhört mycket att göra men tyvärr även många missuppfattningar. En del tror exempelvis att man ska undvika alla kolhydrater men ett problem med det är att ketonen beta-hydroxybutyrat ger näring till candida och ketonen aceoacetate används av candida för att invadera immunförsvaret. Om man exempelvis fastar för länge på fel sätt och kroppen bildar ketoner kan candida växa till sig exponentiellt. Det hjälper alltså inte att utesluta alla typer av kolhydrater men man måste äta rätt sorts. Att finna en bra candidamedicin utan biverkningar har vi till dags dato inte gjort. Candida behöver behandlas på flera plan och det räcker inte med att köpa Candida balance och tro att man blir av med candida. Om du kontaktar vår kundtjänst via mail får du flera candida kostråd, råd om kosttillskott, candida kur men även andra råd som kan vara behjälpliga vid candida, candida överväxt, candida i tarm, candidavaginit, candida i underlivet, candida på din hud, candida på tungan, candida i tarmen, candida i munnen. Dessa råd är bra oavsett form av candida och var den är lokaliserad.

Candida kost recept – Candida diet

Det finns som sagt mycket att göra med hjälp av egenvård när det gäller candidakost. Bra candidarecept kan vara en viktig del av läkningen. Kontakta vår kundtjänst via mail för att få en specifik candida diet. I boken PXP – Ditt bästa jag finns det flera candida recept (recepten är anpassade för att vara generellt hälsosamma men är även utmärkta vid candida) och boken beskriver bra candida mat. Kontakta vår kundtjänst via mail för mer information om kost, kosttillskott och andra råd för candidabehandling.

Egenvårdsprotokoll och hälsoråd

Våra egenvårdsprotokoll ska inte användas för att ställa diagnos, behandla eller bota sjukdomar. Våra egenvårdsprotokoll är råd och tips för egenvård som inte ersätter konventionell sjukvård. Kosttillskott bör ej användas som ersättning till varierad kost. Det är viktigt med en mångsidig och balanserad kost och hälsosam livsstil.