Facebook Pixel
10 % rabatt på C-vitaminpulver och Complex C med kod AUG10

UVEX Blue Blockers

Rating:
100% of 100

UVEX skyddsglasögon som blockerar allt blått ljus. Perfekt för dig som använder dator, telefon, iPad eller TV sent på kvällen och inte vill få störd nattsömn.

 • Blockerar blått ljus
 • Främjar melatoninproduktionen för en god sömn
 • Justerbara skalmar
299 kr
  • Fri frakt
  • Leveranstid: 1-2 arbetsdagar
  • Finns i lager
  Storlek
  1 st
  Rek. pris.
  259 kr
  Varumärke
  Räcker i
  -
  SKU
  UVS1933X
  UPC
  603390092244

UVEX Blue Blockers

UVEX skyddsglasögon som blockerar allt blått ljus. Perfekt för dig som använder dator, telefon, iPad eller TV sent på kvällen och inte vill få störd nattsömn. Datorer och annan elektronisk utrustning sänder ut blått ljus som kan störa sömnen om de används för nära inpå sänggåendet. Till och med exponering för vanligt rumsljus på kvällen kan påverka sömnen negativt. Vanan att titta på tv eller arbeta framför en dator på kvällen stör sömnen och forskning visar att blått ljus från dator-, tv- och telefonskärmar stör dygnsrytmen och stör melatoninproduktionen även om man sover eller blundar. Ljuset passerar ögonlocket och når näthinnan trots att ögonlocket skyddar ögat.

 • UVEX skyddsglasögon blockerar bort allt blått ljus. 
 • Patenterad och reglerbar skalm
 • Lins som täcker sidorna för att minimera insläpp av blått ljus
 • Möter ANSI Z87.1-2003 och CSA Z94.3 standarder
 • Dessa glasögon ska ej användas vid bilkörning då risken för trötthet ökar när man bär dem. 
 • Dessa glasögon ska ej användas utomhus vid exponering för dagsljus; de ska användas på kvällen vid exponering för blått ljus från TV, dator, läsplatta, mobiltelefon eller starka lampor. 
 • Observera: titta aldrig in i solen med dessa glasögon.

Sömneffektiviteten och sömnlatensen (tid till att somna) var signifikant bättre för bärare av glasögon som blockerar blått ljus och denna grupp rapporterade ökad sömnighet medan de bar glasögonen i jämförelse med dem som inte bar glasögonen.  

Chronobiol Int. 2016;33(1):134-9. doi: 10.3109/07420528.2015.1119158. Epub 2016 Jan 5.
Protective effect of blue-light shield eyewear for adults against light pollution from self-luminous devices used at night. Ayaki M, Hattori A, Maruyama Y, Nakano M, Yoshimura M, Kitazawa M, Negishi K, Tsubota K. 

En randomiserad studie visar att personer som bar glasögon som blockerar blått ljus 3 timmar innan sänggående fick signifikant förbättrad sömn samt förbättrat humör. 

Chronobiol Int. 2009 Dec;26(8):1602-12. doi: 10.3109/07420520903523719. Amber lenses to block blue light and improve sleep: a randomized trial. Burkhart K1, Phelps JR.

Jag undrar om UVEX skyddsglasögon går att använda utanpå sina vanliga glasögon?

Vi har kunder som placerar glasögonen ovanpå sina vanliga slipade glasögon men det är inget vi rekommenderar. De sitter inte särskilt stabilt tyvärr.

Recensioner
 1. Fantastiska!
  Value
  100%
  Hej! Jag har fått leveransen av gula glasögon och de är fantastiska! Min dotter tog dem direkt. Kan ni skicka ett par till på samma sätt till mig?

  Review by

  Posted on

 2. Funktionella glasögon
  Value
  100%
  Hej, använt dessa dagligen när jag varit hemma i 6 mån. Sista 1-2 h innan läggdags. Jag blir trött ca 20-40 min efter jag börjat använda dem. Jag blir helt enkelt trött och det stämmer ju med dess funktion med att ta bort det ljuset som gör oss pigga. Har dem på mig tills jag släckt allt ljus i lgh. Det mest markanta/ mätbara är att när jag använder dem så kliar inte ögonen eller känns grusiga som de kan göra vid för mkt telefon/ padda användande på kvällen. Superskillnad. Rekommenderat dem till många vänner. Tack!!

  Review by

  Posted on

Write Your Own Review
Du recenserar:UVEX Blue Blockers
Betyg
Relaterade produkter
 1. Pocketbok om att nå mål och förverkliga drömmar genom optimal fysisk och psykisk hälsa av författaren Patrick Wahlberg.

  Pocketbok om att nå mål och förverkliga drömmar genom optimal fysisk och psykisk hälsa av författaren Patrick Wahlberg.

  149 kr
 2. Innate Response Magnesium 300 är ett extra starkt magnesiumtillskott med mycket god biotillgänglighet.

  Innate Response Magnesium 300 är ett extra starkt magnesiumtillskott med mycket god biotillgänglighet.

  369 kr
 3. Stora baspaketet för bättre sömn

  Stora Baspaketet innehåller flera oerhört bra kosttillskott av högsta kvalitet för allmän hälsa, prestation. immunförsvar och god sömn.

  1 919 kr
 4. Stora baspaketet

  Stora Baspaketet innehåller ett antal bra kosttillskott för allmän hälsa där även ett kosttillskott med kraftfulla mjölksyrabakterier ingår.

  1 573 kr
 5. Sömn- och återhämtning

  Ett litet paket med bra kosttillskott för allmän hälsa, god sömn och återhämtning. För dig som ofta är trött och och inte har tillräckligt med energi. 

  659 kr
 6. Stora sköldkörtelpaketet

  Det här är ett komplett paket för hypotyreos. Vid hypertyreos används samma men man tar inte jod utan att först ha kontrollerat för jodbrist.

  3 135 kr
 7. Stora studiepaketet

  Speciellt framtaget paket för den som behöver studera, vara fokuserad och prestera. Innerhåller hälsotipsboken PXP – Ditt bästa jag med.

  1 629 kr