Flora 20-14 Ultra Strength Probiotika

Rating:
100% of 100
 • 20 miljarder bakterier per kapsel
 • 14 icke-konkurrerande stammar per kapsel
 • Fri från mjölk, soja och magnesiumstearat
539 kr
  • Fri frakt över 298 kr
  • Snabb leverans
  • Finns i lager
  Art. nr
  41006-CONF
  EAN
  0 51494 41006 6

Flora 20-14 Ultra Strength Probiotika

Flora 20-14 Ultra Strength är ett mycket bra probiotika (tillskott av tarmbakterier) med 14 olika kliniskt undersökta stammar av goda tarmbakterier som inte konkurrerar med varandra. En god tarmflora är fundamentalt för en god matsmältning och för hälsan. Tarmbakterier är bra för att balansera mikrofloran i tarmarna vilken hjälper till med matsmältningsprocessen, avgiftning, eliminering av fekalier bland annat. Flora 20-14 är skapad för att skapa en sund flora i tunntarm och tjocktarm. Flora 20-14 innehåller 20 miljarder bakterieceller av 14 olika icke-konkurrerande stammar. Flora 20-14 är inte baserad på mjölkprodukter.

Denna produkt är en kylvara som skall placeras i kylskåp i samband med mottagande av leverans. Vi rekommenderar att du hämtar ut ditt paket så snart du har aviserats av ditt ombud. Läs mer här.

Vill det veta mer om varför vi valt MegaFood och Innate Response? Läs här.

Innehåll per dagsdos 
Mjölksyrabakterier 14 olika stammar 20 miljarder

Ingredienser

Fyllnadsmedel (cellulosa), Bifidobacterium lactis, Lactobacillus acidophilus, klumpförebyggande medel (kiseldioxid, L-leucin), Lactobacillus bulgaricus, Bifidobacterium longum, Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium infantis, Lactobacillus gasseri, Streptococcus thermophilus, Lactobacillus rhamnosus, Lactobacillus brevis, Lactobacillus casei, Lactobacillus salivarius, Lactobacillus plantarum, Lactococcus lactis, vegetabilisk kapsel (cellulosa).

Dosering

1 kapsel om dagen till mat. Vid svårigheter att svälja kan kapseln tas isär och innehållet strös på kall mat eller i kall dryck som konsumeras direkt.

Observera

Rekommenderad dagsdos bör ej överskridas. Förvaras utom räckhåll för barn. Kosttillskott bör ej användas som ersättning till varierad kost. Förvaras i kylskåp. Placera aldrig kosttillskott nära en värmekälla, i direkt solljus eller i fuktig miljö. Förslut burken ordentligt. Tillverkad i USA.

Varför har man tagit bort plasten runt korken på produkterna?

Från och med januari 2020 har MegaFood och Innate Response valt att ta bort plasten runt korken för att minska användandet av plast i produktionen. Efter noggranna kontroller och tester visade det sig att kvaliteten på produkterna inte påverkades alls när plasten togs bort. Under locket finns det även ett skydd och det går inte att öppna burken utan att skyddet synligen påverkas så plasten var överflödig även ur det perspektivet.  

Varför innehåller Flora askorbylpalmitat?

När kapslar används för tillverka kosttillskott behövs en fettkälla för att kapslarna inte ska fastna i den tekniska utrustning som sätter samman de två kapselhöljena. Det är inte ovanligt att magnesiumstearat används. Innate Response flora använder askorbylpalmitat vilket är en fettlöslig form av C-vitamin samt L-Leucin tillsammans. Ungefär 5 mg askorbylpalmitat används per kapsel. Det är alltså inte en ingrediens för att ge ett extra vitamintillskott.

Kan jag ta tarmbakterier med antibiotika?

Antibiotika dödar både onda och goda bakterier i tarmarna och det är därför fördelaktigt att återställa balansen i tarmfloran med ett tillskott av tarmbakterier. Tag inte antibiotika och tarmbakterier vid samma tillfälle eftersom antibiotikan kan förhindra tarmbakteriernas funktion.

Kan kroppen vänja sig vid tarmbakterier och bli immun så att säga?

Nej, kroppen vänjer sig inte vid tarmbakterier; de kan tillföras dagligen utan att kroppen varken vänjer sig eller skadas.

Jag har hört att tarmbakterier kan motverka förkylningar?

Det är för tidigt att säga. Emellertid har tarmbakterier en gynnsamm effekt på matsmältningsapparaten som i sin tur är fundamental för ett väl fungerande immunförsvar. I en studie genomförd 2009 hade barn som konsumerade tarmbakterier färre förkylningssymptom och missade färre skoldagar jämfört med de barn som fick placebo. Dessutom minskade både längd och nivån på förkylning med ett kombinerat intag av vitaminer och tarmbakterier i en studie med vuxna.

Kan man ta isär flora och strö på maten? Överlever de goda bakterierna saltsyran?

Enligt de tester som har gjorts på Innate Response Flora överlever cirka 90 procent av alla bakterierna och når målområden i tarmkanalen. Därför är det verkliga antalet bakterier i Flora-burkarna fler än vad som anges på etiketten. Det bästa är att ta probiotika med mat som buffrar magsyran vilket gör så att fler bakterier överlever den syrarika miljön. Det går emellertid bra att ta isär kapseln och strö på mat som inte är för varm; bakterier kommer att nå tarmkanalen trots att du tar isär kapseln. 

Det är en myt att inga bakterier överlever magsyran. Betänk att surkål och andra fermenterade grönsaker, bakterier i jorden gav oss kontinuerligt intag av bakterier till vår tarmflora trots att dessa inte låg inkapslade. Det viktiga är att ta probiotika tillsammans med mat. Om man strör Flora på mat ska maten inte vara för varm.  

Hur klarar sig Flora under transport i rumstemperatur?

På Floraburkarna står det att de ska förvaras som kylvara. En vanlig fråga är hur vi förvarar Flora och hur de klarar transporten. Vi förvarar alla Flora i stora professionella frysar. Förvaring av Flora i frys är nämligen det absolut bästa för de goda bakteriernas hållbarhet till dess att burken har öppnats och man börjar att ta den, då ska den förvaras i kylskåp. Om du ser att en butik som säljer Flora förvarar dem i kylskåp är det fullt tillräckligt för att bevara de goda bakterierna.

Se till att ditt kylskåp fungerar som det ska och att fuktigheten i det inte överstiger det normala på grund av att dörren inte sluter tätt exempelvis. Ett sätt att ta reda på om fuktigheten i ditt kylskåp är onormalt hög är att se om det rinner vatten längs med den bakre väggen på kylskåpet.

Gällande transport har vi tillsammans med tillverkaren Innate Response i USA testat med en så kallad tracker genom att skicka Flora-burkar från USA till Sverige och sedan tillbaka till USA. Produkten har sedan testats och potensen har inte påverkats. Den styrka som står på Flora-burken har alltså förblivit intakt trots den långa transporten. Med andra ord klarar Flora-burkarna både transport inom Sverige och förvaring på utlämningsställe i rumstemperatur utan att styrkan påverkas på din Flora-burk. Förvara den dock i kylskåp så snart du fått hem burken.

Fördjupning & forskning

Tarmbakterier minskar feber, rinnande näsa, hosta samt antalet missade skoldagar bland barn

Gregory J. Leyer, Shuguang Li, Mohamed E. Mubasher, Cheryl Reifer, and Arthur C. Ouwehand Probiotic Effects on Cold and Influenza-Like Symptom Incidence and Duration in Children Arthur C. Ouwehand 2009 August Vol. 124 No. 2,, pp. e172-e179. Department of Research and Development, Danisco, Madison, Wisconsin

Tarmbakterier påverkar immunförsvaret positivt

Zhou C, Ma FZ, Deng XJ, Yuan H, Ma HS Lactobacilli inhibit interleukin-8 production induced by Helicobacter pylori lipopolysaccharide-activated Toll-like receptor 4 World J Gastroenterol 2008 August 14(32): 5090-5095. West China Hospital of Sichuan University

Tarmbakterier minskar inflammationer

Lee HS, Han SY, Bae EA, Huh CS, Ahn YT, Lee JH, Kim DH. Lactic acid bacteria inhibit proinflammatory cytokine expression and bacterial glycosaminoglycan degradation activity in dextran sulfate sodium-induced colitic mice. Int Immunopharmacol. 2008 April 8(4):574-80. Department of Life and Nanopharmaceutical Sciences and Department of Pharmaceutical Science, Kyung Hee University, 1, Hoegi, Dongdaemun-Ku, Seoul 130-701, Republic of Korea.

Störd tarmflora kan påverka metabolismen så att risk för viktökning föreligger

Marko Kalliomäki, Maria Carmen Collado, Seppo Salminen and Erika Isolauri. Early differences in fecal microbiota composition in children may predict overweight. American Journal of Clinical Nutrition 2008 March Vol. 87, No. 3, 534-538. From the Functional Foods Forum and Program on Health Biosciences (SS, MK, and MCC) and the Department of Pediatrics (MK and EI), University of Turku, Turku, Finland.

Kvinnor som tagit tillskott av tarmbakterier under graviditetens första tre månader hade mindre risk att erhålla den mest farliga formen av fetma

Probiotics May Help Ward Off Obesity: Study In Pregnant Women European Congress on Obesity 2009 May University of Turku in Finland

Recensioner
 1. Så bra!
  Rating
  100%
  Denna har hjälpt både mig och min dotter att må bättre! Min dotter fick ont i magen efter en magsjuka och hade det sedan varje dag i månader. Sen hon började äta Flora har hennes magvärk försvunnit och hon mår mycket bättre! Så glad att dessa finns! Beställer nya direkt de tar slut!

  Kommentar av

  Publicerad

 2. Så bra!
  Rating
  100%
  Denna har hjälpt både mig och min dotter att må bättre! Min dotter fick ont i magen efter en magsjuka och hade det sedan varje dag i månader. Sen hon började äta Flora har hennes magvärk försvunnit och hon mår mycket bättre! Så glad att dessa finns! Beställer nya direkt de tar slut!

  Kommentar av

  Publicerad

 3. Rekommenderar!
  Rating
  100%
  Efter att ha använt Flora 20, i över ett halvår är jag övertygad om att den hjälper mig till ett bättre välbefinnande. Dess rena innehåll utan fyllnadsmedel tilltalar mig. Den har lindrat min IBS, med alla tråkiga symptom! Kan idag dricka en kopp kvalitetskaffe och äta det mesta jag tycker om utan att te x få sura uppstötningar.

  Ersätter den inte med de billigare alternativen som finns på marknaden! Hjärtligt tack Greatlife!

  Kommentar av

  Publicerad

 4. Bra produkt som jag inte klarar mig utan
  Rating
  100%
  Flora 20-14 gjorde min ibs mage bra. Kan leva igen.

  Kommentar av

  Publicerad

 5. Räddningen!
  Rating
  100%
  Jag blev jätte dålig i magen för ca 1 år sedan o läkarna kunde inte hjälpa,jag köpte då dessa probiotika o körde som kur o blev hjälpt!! så tacksam!!

  Kommentar av

  Publicerad

 6. Immunforsvar
  Rating
  100%
  Mitt immunförsvar har blivit så mycket starkare. Älskar produkten. Kan ej vara utan.

  Kommentar av

  Publicerad

 7. Bästa probiotika som finns
  Rating
  100%
  Svår ibs i många år och detta är en räddning för magen och tarmarna fungerar mycket bättre efter en kur med dessa tabletter. Finns inte ngt annat som fungerar dessa är bäst

  Kommentar av

  Publicerad

 8. Fungerar väldigt bra!
  Rating
  100%
  Är inne på min andra burk och jag är så nöjd. Magen mår bra!

  Kommentar av

  Publicerad

 9. Inget annat fungerar så bra - helt fantastisk!
  Rating
  100%
  Skrev en recension 2019-03-20 och sedan dess ska jag erkänna att jag ibland "snålat" och provat andra, billigare, probiotika men ingen har visat sig fungera så effektivt mot min svåra IBS-d som den här. Haft det svåraste skovet någonsin den senaste veckan och kastade mig in för att göra en beställning och nu, två dagar senare, har 75% av besvären redan upphört. Ren magi på burk och nu håller jag mig fortsättningsvis trogen till denna!

  Kommentar av

  Publicerad

 10. Finns inget bättre!
  Rating
  100%
  Hej!
  Har provat annan probiotika förut men ingen kommer i närheten av den här probiotikan. Efter 1 månads användande av den här fantastiska probiotikan, så har mina tarmproblem och uppblåsthet. Helt försvunnit.
  Tack GreatLife För Att Ni Finns!

  Kommentar av

  Publicerad

 11. Kronisk förstoppning borta efter 2 veckor
  Rating
  100%
  Jag har haft kronisk förstoppning i 1,5 års tid. Har provat dricka mer vatten, träna, utesluta gluten, laktos, provat andra märken av probiotika (från apotek), gått till dietist och provat FODMAP-schema i flera månaders tid utan resultat, fått koloskopi-undersökning... Sedan rekommenderade dietisten detta märke av probiotika.

  Jag köpte innate probiotika och efter två veckor började jag bajsa normalt 1 gång per dag. Jag tänkte att det var för bra för att vara sant men nu har det gått ett halvår och jag bajsar fortfarande helt normal. Och jag följer inget kostschema längre!

  Kommentar av

  Publicerad

 12. Redan märkt skillnad efter 4 dagar!
  Rating
  100%
  Redan börjat märka en stor skillnad efter 4 dagar, mindre uppblåst och lugnare mage. Bättre matsmältning!

  Kommentar av

  Publicerad

 13. Så bra!
  Rating
  100%
  Tack vara era mjölksyrekapslar har jag sällan större problem med magen längre, men lite IBS- känningar har jag ibland, särskilt om jag äter för mycket fett (grädde och smör är värst).

  Kommentar av

  Publicerad

 14. Den enda produkten som hjälper!
  Rating
  100%
  Det här är den enda produkten som har hjälpt mot IBS och kroniskt magkatarr som jag har lidit av under flera års tid. Rekommenderar starkt!!!

  Kommentar av

  Publicerad

 15. KANON BRA!
  Rating
  100%
  Kanon bra produkt! älskar den verkligen. Mina problem håller sig borta, Binder mycket vätska och uppblåst hela tiden. Men denna produkt hjälper verkligen. Tog 2 veckor innan det började hjälpa. Fick omställsningsbesvär. Fick hemsk diarré i några dagar, sen försvann det. Tror kroppen rensade ut allt.

  Kommentar av

  Publicerad

 16. Mirakel mot IBS-D
  Rating
  100%
  Jag har lider av IBS-D sedan 15år tillbaka och sprungit på toa upp mot 10 gånger dagligen. svårt att få en fungerande vardag utan begränsningar som tex att ha en toalett nära!

  Många läkarbesök utan förbättring.
  Lagt om kosten
  Slutat med kaffe
  Äter på bestämda tider
  Ingen gluten
  Mindre måltider
  Laktosfritt
  dricka mycket vatten.
  Men nej.. små tillfälliga förbättringar men
  Besvären kvarstår...

  Tagit tarmreglerande medel med marginella förbättringar.

  Sedan började jag med Flora 20-14 Ultra Strength Probiotika och efter ca 3-4v är det imponerande förbättringar! Nu efter ca 6-8v går jag på toa 1-2 gånger om dagen utan diarré!! äter varierad kost och unnar mig både fika och annat gott, inga buksmärtor och fast i magen! HUR är detta möjligt?! Varför ger inte läkarna ut detta? Jag var riktigt skeptisk men vilken skillnad! REKOMMENDERAS!

  Vinnande koncept för mig
  -tarmreglerande medel (sterkuliagummi)
  -Flora 20-14 Ultra Strength Probiotika

  Kommentar av

  Publicerad

 17. Symptomfri från tarmsjukdom
  Rating
  100%
  Har Ulcerös Proktit och har sällan skov och när jag fått det har medicin hjälpt direkt. Men i april fick jag ett skov och medicinen hjälpte först men sen kom det tillbaka och mediciner hjälpte inte, trots flera olika starkare mediciner. Läkarna tyckte jag skulle börja gå på en medicin som underhållmedicin (föralltid?) och att jag fick stå ut med symptomen som kvarstod (blödningar). Nej tänkte jag, och provade denna probiotoka. Märkte förbättring redan efter 2 dagar och efter några veckor blöder jag inte längre! Är alltså nu helt symptomfri och inte tack vare medicinen som jag tagit i 8 månader utan förbättring.

  Kommentar av

  Publicerad

 18. Botat min ibs
  Rating
  100%
  Dessa har varit något av det mest fanstastiska jag provat mot min ibs. Den är nästintill helt borta och innan påverkades hela min vardag negativt av problemen.

  Kommentar av

  Publicerad

 19. Bäst
  Rating
  100%
  Den absolut bästa probiotika jag testat.... Hög rekommendation!!!

  Kommentar av

  Publicerad

 20. Acnen och magbesvären försvann!
  Rating
  100%
  Har haft problem med vuxenacne och hade verkligen provat ALLT! Och efter en tid av fruktansvärda utbrott och smärtsamma bölder (och mer research) hittade jag hit och beställde dessa. Redan efter en veckas intag såg jag skillnad på min hy, och för varje dag som gick blev det bara bättre och bättre. Jag var acnefri efter ca 6 veckor! Och som en ”bi-effekt” har min ibs lugnat ner sig och magen mår bra.

  Dock får jag finnar igen och magen mår sämre om jag inte äter dessa. Så kommer aldrig att sluta! Rekommenderar starkt!

  Kommentar av

  Publicerad

 21. Ingen ballongmage längre
  Rating
  100%
  Jag gjorde lite av en "leverrensning" enligt Medical Medium samt beställde hem dessa. Drack lite sellerijuice bl.a. samt provade sitta "ordentligt" på toalettstolen. Efter ungefär två veckor med dessa (samt de andra åtgärderna) kan jag äntligen känna att magen inte är konstant spänd och uppblåst, utan är hur lugn och snäll som helst. Har ätit dessa tidigare efter medicinkur och de hjälpte till då också. De går inte att jämföra med de andra!! Den kostar, men har man mycket problem med magen så är den värd pengarna. Det är ingen mirakelkur, utan man måste nog läsa på lite om vad som kan orsaka ens problem (exempelvis parasiter, candida etc) också för att bli helt bra. Men dessa hjälper MYCKET.

  Kommentar av

  Publicerad

 22. Varit frisk i fyra år
  Rating
  100%
  Åt denna kur för fyra år sedan och har sedan dess knappt varit förkyld, ännu mindre sjuk. Väldigt bra produkt.

  Kommentar av

  Publicerad

 23. Fantastisk produkt
  Rating
  100%
  Jag har, som så många andra här, en inflammatorisk tarmsjukdom med kroniska diarréer, uppblåsthet, trötthet, illamående bl.a. Åt tabletterna i två månader och det var första gången på flera år som jag hade normala toalettbesök, mindre uppblåst och kände mig allmänt starkare. Inga biverkningar heller, helt magiskt. Tabletterna tog slut och jag började ta en annan probiotika jag hade hemma men jag märker inte alls samma effekt så nu går jag tillbaka till den här igen.

  Kommentar av

  Publicerad

 24. Bästa probiotikan på marknaden i Sverige?
  Rating
  100%
  Detta kan vara den bästa probiotikan på marknaden i Sverige. Har testat flera olika märken med olika strängar av bakterier men ingen funkar så bra som denna. Har beställt 50 miljarder nu för att se om den är lika bra.

  Kommentar av

  Publicerad

 25. Fungerar bra, mina tarmar klagar inte mer!
  Rating
  100%
  Har intagit dessa under en månads tid nu och de har fungerat väldigt bra. Tog ett tag innan de började verka, men de har gjort en skillnad för mina tarmar.
  Det enda jag egentligen kan önska är att det fanns att köpa en 6-månaders förbrukning. Burken är så pass stor att det definitivt finns plats för fler kapslar!

  Kommentar av

  Publicerad

 26. Lösningen till min IBS
  Rating
  100%
  Jag har ibs sedan 5 år tillbaka. Har känts hopplöst i perioder och har inte kunnat leva normalt. Har tagit dessa tabletter sedan två månader tillbaka och har inte mått såhär bra på flera år. Jag började med 7-dagars kuren efter en kraftig matförgiftning och har sedan fortsatt med dessa. Rekommenderar starkt!

  Kommentar av

  Publicerad

 27. Den enda probiotika som verkligen fungerar!
  Rating
  100%
  Har svår ibs-d sedan 25 år tillbaka och har provat allt man kan tänka sig under åren, framför allt olika typer av probiotika. Vissa har gett mig nässelutslag medan andra snarare ökade mina besvär. Nu har jag äntligen hittat Flora 20-14 och den är den bästa jag har hittat! Från att ha haft illamående, uppblåst mage, kramper och 2-8 diarréer per dag, har så gott som allt besvär försvunnit och jag behöver inte längre ta loperamid för att fungera. Har heller inte märkt några som helst biverkningar så den här kommer jag fortsätta med!

  Kommentar av

  Publicerad

 28. Rekommenderas starkt !
  Rating
  100%
  Jag började med flora 20-14 för en månad sedan och mår så mycket bättre i magen. Jag har IBS mage och ulcerös kolit, (extra känslig mage). Flora har hjälpt mig mycket, nu när min första burk precis tagit slut så har jag gått över till den starkare varianten.

  Sedan jag började med tabletterna så känner jag mig piggare, blir inte uppsvälld efter måltid, får inte ont i magen längre. Om du funderar på att testa probiotikan så gör det! Rekommendera starkt.

  Niva

  Kommentar av

  Publicerad

 29. Fantastisk produkt
  Rating
  100%
  Har måttlig IBS och med dessa är jag helt symptomfri och behöver inte tänka lika mycket på vilka fodmap"ovänliga" produkter jag stoppar i mig, märker dessutom direkt om jag slarvat med tabletten lite att jag blir sämre igen. Helt klart en fantastisk produkt som gör skillnad på riktigt!

  Kommentar av

  Publicerad

 30. Underbar medicin
  Rating
  100%
  Jag har haft fruktansvärda besvär med IBS. Mått otroligt dåligt i magen, kräkts, diarré, svår nedstämdhet och allt hemskt ni kan tänka er. Jag har haft problemen i 5år men efter jag ätit denna medicin i 1 månad så va nästintill alla mina besvär bort. OTROLIGT GLAD ÖVER ATT DEN FINNS. Fattar inte att ingen läkare har rekommenderat denna till mig. Och är förbannad över att det inte finns på recept.

  Kommentar av

  Publicerad

 31. Game changer against IBS
  Rating
  100%
  I suffer from a very strong form of IBS and these probiotics have significantly improved the quality of my life. I will absolutely repurchase. Is a very good product and now my symptoms are greatly reduced. Recommended.

  Kommentar av

  Publicerad

 32. Stora förbättringar
  Rating
  100%
  Jag är nu inne på månad 3 och kan nu säga att pillret gjort skillnad för mig. 100% frisk känner jag mig inte men har förhoppningar att det bara ska bli bättre. Tog 3v innan jag först märkte skillnad så ge det tid. Därefter har jag gått från alla dagar i veckan (akut) lös i magen toalettbesök till att stegvis nu vara ner på 2 dagar i veckan, för mig helt fantastiskt, inget annat jag har testat under flera år har gett ens nära samma effekt, har inte tagit loperamid på 2 månader. Har knappt varit uppblåst senaste 2 månaderna och fiser mindre om än där har effekten märkts minst.

  Kommentar av

  Publicerad

 33. IBS symptom och buksmärta som bortblåst!
  Rating
  100%
  Har alltid haft en känslig mage men för några år sedan blev jag diagnostiserad med kraftig IBS. Jag kunde i princip inte äta någonting utan att få buksmärtor. Med hjälp av dessa mirakeltabletter kan jag äta relativt varierat utan att få ont i magen. Jag undviker fortfarande gluten, laktos, stark mat och lök. Jag är så tacksam att jag hittade GreatLife. Ingen annan tablett har hjälpt mig så mycket som Flora 20-14.

  Kommentar av

  Publicerad

Write Your Own Review
Du recenserar:Flora 20-14 Ultra Strength Probiotika
Betyg