Kallpressad kokosolja EKO (4-pack)

Holistics kokosolja är ekologisk, kallpressad, oraffinerad, oblekt och rättviseproducerad.

 • Kallpressad under 40 grader Celcius
 • Rik på laurinsyra och kaprylsyra
 • Ekologisk kokosolja som dessutom är fair trade
 • RAW Food och vegan
589 kr
  • Fri frakt
  • Leveranstid: 1-3 arbetsdagar
  • Slut i lager Bevaka lagerstatus
  Storlek
  500 ml
  Rek. pris.
  620 kr
  Varumärke
  Räcker i
  -
  SKU
  GT2050SEX4
  UPC
  7350012330552

  Produkten du sökt på har tyvärr utgått ur vårt sortiment. Ta gärna en titt i menyerna för att hitta något annat som kan passa.

Kallpressad kokosolja EKO (4-pack)

Holistics kokosolja är ekologisk, kallpressad, oraffinerad, oblekt, rättviseproducerad. Holistics kokosolja kommer från unga, färska kokosnötter i Filippinerna. Den kallpressas under 38 grader. Pressning och tappning sker för hand utan metallverktyg inom högst tre dagar efter skörd. Från öppnande till pressning förlöper max en timme. Kokosolja är idealisk för matlagning, stekning och bakning. Den är rik på mellanlånga fettsyror, särskilt den viktiga laurinsyran och kaprylsyran. Den innehåller dessutom vitaminer, mineraler och antioxidanter. Holistics kokosoljat är ett mycket hälsosamt samt fett med lätt kokossmak. Holistics kokosoljainnehåller inga transfettsyror.

Kokosfett består av mer än 90% mättad fett. Emellertid  består de mättade fettsyrorna i kokosfett av i huvudsak av mellanlånga mättade fettsyror. De har 8-14 kolatomer och betecknas internationellt som MCT (Medium Chain Fatty Acids). De är nyttiga för kroppen och bidrar inte till viktökning eftersom de metaboliseras snabbare än långa fettsyror och därför används direkt av kroppens muskler och organ istället för att lagras som fett. Att mättat fett är farligt är en seglivad myt. Läs artikel här.

Laurinsyra är huvudorsaken till kokosfettets många hälsoegenskaper. Den ingår bland annat som livsviktig ingrediens i bröstmjölk. Laurinsyra är ett viktigt näringsämne för såväl spädbarn som vuxna människor. Under barnets första tid är det laurinsyran i bröstmjölken som bidrar till att skydda och stärka barnets immunförsvar. Motsvarande egenskaper ser man både hos ungdomar och vuxna. En annan viktig mellanlång fettsyra i kokosoljan är kaprylsyra . Kaprylsyra antas lösa upp cellmembranen i svamp så att förökning av svampen hindras. Läs under FAQ om mindre bra kokosfett du finner i matbutiken.

Holistic kallpressad kokosolja EKO

 • 100 % ren premium ekologisk kokosolja
 • 100 % raw food
 • 100 % vegan
 • 100 % äkta hållbar vara
 • Garanterat maximalt 72 timmar från skörd till färdig olja
 • Extra virgin, pressning under 38 C 
 • Inga tillsatser
 • Upp till 59 % laurinsyra
 • Gluten- och laktosfri
 • Inte raffinerad, härdad eller blekt

Innehåll

500 ml.

Ingredienser

100 procent kallpressad, ekologisk kokosolja.

Näringsvärde per 100 g

Energivärde: 3 683 kJ / 896

Fett: 100 g

Varav: Mättat fett 94,4 g

Varav: Enkelomättat fett 4,9 g

Varav: Fleromättat fett 0,7 g

Kolhydrater: 0

Fibrer: 0

Protein: 0

Salt: 0

Förvaring

Förvaras torrt och ej i direkt solljus. Blir flytande över cirka 24 grader. Hållbarhet: 2 år.

Om jag vill ha ett helt kemiskt oraffinerat kokosfett, finns det?

Ja det finns. Cocosa Pure är helt mekansikt framställt helt utan lösningsmedel men det raffineras (hettas upp) för att få bort lukt och smak. Holistics kokosolja är kallpressad och ett helt och hållet oraffinerat kokosfett vilket då innebär att kokossmaken finns kvar. Varken Cocosa Pure eller Holistic kokosolja innehåller några transfettsyror.

Hur är det kokosfett i silverförpackning som finns i vanliga matvarubutiker?

Huvudproduktionen av kokosnötolja på världsmarknaden är så kallad Copra-olja, det är den massproducerade och billiga typen, som framställs av kokosnötolja som torkas under förhållande som gör att den lätt möglar. Oljan extraheras med lösningsmedel och raffineras starkt och kommer därför att innehålla transfettsyror och andra skadliga fettsyror. Skadorna uppstår primärt i det omättade fettet som utgör ca 10 % av kokosnötoljan. Copra-oljorna är också råvaror för de stela och vaxaktiga kokosfettblocken som säljs i dagligvaruhandeln som bakfett. Oljan är härdad, med transfetter som en följd och innehåller inga hälsofrämjande fettsyror. Cocosa Pure och Holistics kokosolja har en hög kvalitet, är kallpressad och skonsamt raffinerad utan kemiska tillsatser, är inte härdad och innehåller inga transfetter.

Hur gör man bra kokosolja?

Den allra bästa kokosoljan får man genom att skörda unga, färska kokosnötter (äldre kokosnötter ger mer olja men av sämre kvalitet). Man öppnar dem och sparar kokosvattnet. Fruktköttet skrapas ut och kallpressas så att kokosmjölken rinner ut.

Kokosmjölken blandas med kokosvattnet och får vila i rumstemperatur varpå det genomgår en naturlig fermentering. Då separeras protein, fett och vatten från varandra. Proteinet flyter upp till ytan. Vattnet sjunker till botten, och i mitten samlas kokosoljan.

Efter fermentering skopas proteinet bort från ytan. Sedan skopar man försiktigt upp oljan som flyter på vattnet. Därefter hettar man försiktigt upp oljan så att vatten avdunstar. Kallpressad olja får ej hettas upp över 42 grader.

Hur gör man mindre bra kokosolja?

Det finns många sätt att göra billig men mindre bra kokosolja. Vanligen använder man kopra som är fruktkött från äldre, torra kokosnötter.

Kopran hettas upp och blandas i en härdningsreaktor med natriumhydroxid, fosforsyra, blekjord, aktivt kol samt olika typer av lösningsmedel. Processen skapar industriella transfetter, vilket inte är nyttigt.

Kokosolja utsätts också för deodisering, där man hettar upp det till 230 grader och ibland även tillsätter parfym i en process som kan skapa cancerframkallande ämnen.

Denna kokosolja säljs ibland med beteckningen virgin kokosolja.

Vad betyder Virgin kokosolja och Extra Virgin kokosolja?

Det finns ingen branschstandard som fastslår vad virgin kokosolja är. Det finns flera märken av virgin kokosolja som är upphettade och deodiserade. I praktiken betyder virgin ingenting.

Vad är skillnaden mellan kokosolja och kokosfett?

Kokosolja och kokosfett är samma sak. I länder där kokosoljan tillverkas är det så pass varmt att oljan är flytande och säljs på flaska. I Sverige är det oftast så kallt att oljan fast och säljs i burk. Kanske är det därför vi ibland kallar den kokosfett.

Write Your Own Review
Du recenserar:Kallpressad kokosolja EKO (4-pack)
Betyg
Relaterade produkter
 1. Cocosa Kokosfett EKO
  Cocosa Kokosfett EKO
  Soma Nordic
  , 500 ml

  Cocosa Pure Ekologiskt kokosfett är ett mycket hälsosamt samt smak- och luktfritt matfett.

  119 kr
 2. Eskimo-3 Pure Omega 3 - kapslar

  Eskimo-3 Pure är marknadens troligtvis renaste och finaste omega-3 tillskott. 

  159 kr
 3. Eskimo-3 Pure Omega 3 - flytande

  Eskimo-3 är marknadens troligtvis renaste och finaste omega-3 tillskott. 

  159 kr
 4. Stora hudpaketet
  Stora hudpaketet
  Greatlife.se
  , 1 st

  Vårt bästa paket för hud, hår och naglar. Innehåller flera superprodukter av högsta kvalitet. Fritt från kemikalier och bekämpningsmedel.

  2 359 kr 2 483 kr

  Du sparar 124 kr

 5. Hello Green - Ett äventyr i växtriket av Josefine Jäger

  Upptäck en värld med gröna råvaror som blir till friska juicer och smoothies, gröträtter och puddingar, färgrika soppor och matiga sallader!

  Special Price 129 kr Regular Price 259 kr
 6. Stora studiepaketet
  Stora studiepaketet
  Greatlife.se
  , 1 st

  Speciellt framtaget paket för den som behöver studera, vara fokuserad och prestera. Innerhåller hälsotipsboken PXP – Ditt bästa jag med.

  1 629 kr 1 715 kr

  Du sparar 86 kr

 7. PXP – Ditt bästa jag
  PXP – Ditt bästa jag
  Greatlife.se
  , 1 st

  Pocketbok om att nå mål och förverkliga drömmar genom optimal fysisk och psykisk hälsa av författaren Patrick Wahlberg.

  149 kr
 8. GTF Krom
  GTF Krom
  , 60 tabletter

  GTF Krom är en viktig mineral i whole food och raw food-form som bidrar till normalisering av blodsockernivåer.

  359 kr