

Teffmjöl Ljust – EKO
Biofoods ekologiska ljusa Teffmjöl är av absolut högsta kvalitet. Teffmjöl är ett naturligt glutenfritt mjöl med mycket låg eller obefintlig lektinhalt. Det passar utmärkt till bröd, desserter, bullar, kakor och pajdeg.
- Ekologiskt ljust teffmjöl med obetydlig lektinhalt
- Naturligt glutenfritt
- Passar veganer och vegetarianer
- Skonsamt för tarmslemhinnan
- Fri frakt över 298 kr
- Snabba leveranser
- Hemleverans
- Slut i lager
Teffmjöl Ljust – EKO
Biofoods ekologiska ljusa Teffmjöl är av absolut högsta kvalitet. Teffmjöl är ett naturligt glutenfritt mjöl med mycket låg eller obefintlig lektinhalt. Det passar utmärkt till bröd, desserter, bullar, kakor och pajdeg. Teffmjöl ersätter vetemjöl och andra mjölsorter. Teff har en härligt nötig smak med en naturlig sötma. Teffmjöl innehåller något mer protein än både durramjöl och vetemjöl. Teffmjöl innehåller även ovanligt mycket av aminosyran lysin som andra mjöl normalt har lågt av. Lider man av herpes kanske bröd på teffmjöl är att föredra?
Teff kommer ursprungligen från Etiopien och Eritrera där det är en stapelföda. Det används för att göra det inhemska brödet Injera.
Vi rekommenderar ljust mjöl framför grovt mjöl. De flesta sädesslagen har så kallade antinäringsämnen i skalet. Antinäringsämnen kan irritera tarmslemhinnan och hindra upptaget av viktiga mineraler. Man slipper antinäringsämnen om man använder ljust mjöl. Fiber får man bäst från grönsaker, inte från sädesslagens skal.
Innehåll per dagsdos | |
---|---|
Energi | 350 kcal/1478 kJ |
Protein | 9,6 g |
Kolhydrat | 67,7 g |
varav sockerarter | 1,4 g |
Fett | 2,9 g |
varav mättat | 0,7 g |
Fiber | 7,1 g |
Salt | >0,01 g |
Ingredienser
Ekologiskt ljust teffmjöl.
Observera
Allergener: -
Kan jag kombinera teffmjöl med durramjöl?
Teffmjöl och durramjöl passar mycket bra att kombinera i en mjölmix för att få en något mer proteinrikt mjöl med mer fiber. Teffmjöl innehåller mer protein och fiber än durramjöl.