Solskenshistoria: Akne, mag- & tarmproblem men fick hjälp av kosttillskott

Lästid: <1 min
Solskenshistoria: Akne, mag- & tarmproblem men fick hjälp av kosttillskott

Hej!

Jag har haft mag- och tarmproblem i hela mitt liv. Det har varit stora försämringar som vuxen. För ett år sedan lade jag om min kost till lchf-kost och mådde lite bättre men det var fortfarande inte bra. Jag har också haft hudproblem med acne som följd.

Jag har fått rekommendationer från Greatlife och jag har läst boken PXP. Jag har lagt till en hel del kosttillskott men också förändrat mitt liv i grunden. Idag tar jag Digestive Enzymes Clinical Strength vid matdags, Flora 20-14 Ultra Strength Probiotika 60 varje dag, One daily multivitaminmineral en om dagen, Astaxantin, C-vitaminpulver, Eskimo-3 Pure Omega 3, 120 kap Glutamin Allmax Nutrition Japanese Micronized mot läckande tarm. Jod Iosoljod, MSM och Zink

Jag har börjat promenera dagligen, och är noga med att få solljus. Jag har svårt att gå upp tidigt, speciellt på helgen så där når jag inte fullt ut, men jag mår bättre och märker att jag går upp tidigare på helgerna än jag gjort tidigare, då kunde jag sova nästan hur länge som helst. Jag har heller inte varit sjuk på ett års tid och jag har gått ner ungefär 5 kilo till min ultimata trivselvikt. Min hy är idag nästan helt fri från utslag, det kan komma något precis innan menstruation men annars är det ingenting.

Det finns fortfarande lite förbättring kvar, jag har lite halsbränna kvar och magen är ibland lite i olag. Jag behöver nog se över protein och fett så att inte det ena tar överhanden för mycket samt lägga till lite av kolhydrater som är snälla mot magen. Men jag har platt mage nu, för ett år sedan var jag svullen i magen varje dag efter lunch, speciellt om jag var stillasittande länge. Eftersom jag har ett stillasittande jobb försöker jag enligt PXP att röra mig en gång varje timme och köra djupandning så ofta jag kommer att tänka på det.

 Jag har blivit mycket noga med vilka råvaror jag väljer och har lagat en del recept utifrån PXP. Numera är nästan allt hemma hos mig ekologiskt och kravmärkt. Jag köpte kött från en bonde som har gräsätande kor och vilken enorm skillnad det var i smak och konsistens, så nu kan jag inte tänka mig att köpa industrikött igen. Det som jag gillar mest med "mitt nya jag" är ändå att jag känner mig som en positivare människa och uppskattar mer det jag faktiskt har. Jag vill göra upp med mina gamla demoner och tänker att köra avsnittet i PXP om psykisk hälsa så snart jag kan. Jag märker på mina barn att de har fått en bättre mamma och min sambo har fått en gladare tjej.

Annika

Författare & granskare