
Patrick Wahlberg
Patrick Wahlberg är civilekonom från Handelshögskolan i Stockholm. Han bytte bana och har arbetat med hälsa i många både som hälsocoach och kostrådgivare. Patrick satt under flera år i redaktionen för Näringsmedicinsk Tidskrift och har även sktivit boken boken PXP – Ditt bästa jag. Han har dessutom arbetat tillsammans med en professor i hjärtkirurgi för att ta fram avancerade näringspogram för den internationella marknaden. Patrick slutade äta godis när han var 12 år och började köpa sina första kosttillskott något år efter. Han har tagit fram många olika premiumtillskott genom åren.
D-Mannose: Ett naturligt kosttillskott för urinvägsinfektioner (UVI)

Urinvägsinfektioner (UVI), som ofta orsakas av bakterien E.coli, är en vanlig åkomma som påverkar många människor runt om i världen, speciellt kvinnor. Även om antibiotika ofta används för att behandla dessa infektioner, har intresset för naturliga alternativ ökat. D-Mannose, en typ av socker som finns i vissa frukter, har fått mycket uppmärksamhet för dess potentiella förmåga att behandla och förebygga UVI.
Metylering, MTHFR och vitaminer: En förenklad översikt
10 tecken på magnesiumbrist
5 enkla tips för att slippa pollenallergi
Kollagen – 5 näringsämnen för att boosta kollagen i huden
Vad är prebiotiska fibrer (prebiotika) och hur får man bäst i sig det?
5 enkla tips för ett bra immunförsvar
Järn, järnvärde, ferritin & hemoglobin – allt du behöver veta
Vilka former av magnesium är bäst?
Kisel & Kollagen – allt du behöver veta
Personer med vårtor har brist på vitaminer & mineraler
C-vitamin minskar risken för vanlig förkylning
6 enkla tips för hjärta, blodkärl och blodtryck
17 tips för världens bästa sömn, insomning & sömnkvalitet
Bästa tipsen för mage, tarm, IBS, Crohns och Ulcerös Kolit
Råd & tips för sköldkörteln med Karin Björkegren Jones

Sköldkörtelproblemen har ökat i Sverige. Idag är nästan en halv miljon diagnosticerade, Karin Björkegren Jones intervjuar Patrick Wahlberg om sköldkörteln. Flera konkreta tips och näringsråd för sköldkörteln finns i intervjun. Denna artikel är ett utdrag ur Karins bok Balans – Naturlig väg till friskare sköldkörtel där Patrick intervjuas av Karin.
Vilken mjölksyrabakterie ska du välja?
5-HTP - Aminosyran för bättre mående?

5-HTP (5-hydroxytryptofan eller Oxitriptan) är en aminosyra som ingår i syntetiseringen av serotonin och därmed i förlängningen även i bildandet av melatonin. 5-HTP som kosttillskott klassas som läkemedel så det kan man inte köpa men det finns mycket man kan göra för att stötta konverteringen från 5-HTP till serotonin och melatonin.
Urinvägsinfektion (UVI), antibiotika, hälsa & egenvård

Urinvägsinfektion är ett vanligt problem som drabbar cirka 50 procent av alla kvinnor någon gång under deras livstid. Eftersom kvinnor har kortare urinrör än män drabbas kvinnor oftare än män. Urinvägsinfektioner kan vara riktigt besvärliga och ibland även återkommande. Som tur är finns det mycket att göra med egenvård. Bli av med din urinvägsinfektion en gång för alla.
D-vitamin, Innate Response och MegaFood
D-vitamin viktigt om man har Helicobacter pylori
Iron Response & Blood Builder med i klinisk studie
Härskna fiskoljor? Varför har vi valt Wild Alaskan Sockeye Salmon – Omega-3 och ESKIO-3?

En nyligen publicerad studie från USA visade att de tre mest köpta omega-3-fiskoljorna i USA innehåller oxiderade fettsyror som vida överstiger rekommenderade nivåer. Fiskolja av högsta kvalitet är extremt viktigt. Kvalitet är givetvis oerhört viktigt när det gäller alla typer av kosttillskott, inte bara fiskoljor, men härskna fettsyror är troligtvis bland det sämsta du kan få i dig.
Viktigt att ta rätt form av E-vitamin

E-vitamin är ett fettlöslig vitamin. Det är en sanning med modifikation då E-vitamin egentligen är en term för åtta fettlösliga ämnen som fungerar i synergi med varandra och som inte förekommer isolerat från varandra i naturen. Bra tillskott av E-vitamin ska aldrig vara isolerade och innehålla alla åtta former av E-vitamin.
Gurkmeja – ett gyllene vapen mot inflammation & infektion

Den gula kryddan gurkmeja som ger curryn dess vackra färg är en stapelvara i det indiska köket. Gurkmeja tillhör familjen ingefärsväxter, och precis som med ingefära brukar man torka växtens rotknölar och mala dem till ett gulorange pulver. Ibland används det som ett alternativ till saffran eftersom smaken har beskrivits som en blandning av saffran och ingefära. Det latinska namnet Curcuma kommer från persiskans kirkum som betyder just ”saffran”.