JUST NU – 20 % rabatt på produkter för hår, naglar och hud!

Formula SF722 - supermedel mot Candida?

Formula SF722 - supermedel mot Candida?

Undekansyra – undecylensyra

Formula SF722 mot Candida innehåller Undekansyra (även kallad undecylensyra). Det är en naturlig fettsyra som finns i mat och kroppen. Den är 6 gånger mer effektiv än kaprylsyra för att motverka candida. SF722 mot Candida bidrar till en god tarmflora fri från svamp, bland annat candida-svampen. SF722 mot Candida motverkar Candida albicans, Candida glabrata, Candida tropicalis, Candida parapsilosis och Candida krusei för att nämna några olika candida-stammar. SF722 mot Candida är även aktiv mot andra candida-strängar och andra svampar. SF722 mot Candida bidrar även till att bibehålla en god vaginal flora fri från svamp.

En välfungerande och hälsosam tarmflora är viktigt för att kunna ta upp och tillgodogöra sig näringsämnen och göra sig av med restprodukter. Felaktiga kostvanor, antibiotika, kortison och stress kan påverka tarmfloran negativt. Det kan leda till att candida och andra svampar, som förekommer naturligt i tarmarna, förökar sig och sprider sig ohämmat. Det kan i sin tur ge upphov till flera diffusa hälsobesvär. Vissa fettsyror fungerar i tarmarna genom att motverka ohämmad spridning av svamp och candida. Exempel på dessa fettsyror är laurinsyra, kaprylsyra och undekansyra (undecylensyra). Undekansyra är en mest effektiva svampdödande fettsyran vi känner till. Den förekommer naturligt i bland annat svett vilket skyddar huden överväxt av svamp.

Undecylensyra som finns i Formula SF722 mot Candida förhindrar även morfogenes hos Candida Albicans, det vill säga undecylensyra förhindrar att candida går från jästform till en form av candida med hyfer – celltrådar som bilder nät även kallat mycel.

Formula SF722 mot Candida i kombination med välgörande tarmbakterier samt ändrade kostvanor med bland annat eliminering av raffinerat socker, vissa ohälsosamma växtoljor och snabba kolhydrater samt eliminering av skräpmat generellt är en god start för att motverka ohämmad spridning av svamp. Formula SF722 mot Candida är en av Thornes genom tiderna bäst säljande produkt i över 20 år. Observera att produkten inte är vegansk.

Formula SF722 mot Candida från Thorne är en ren form av undekansyra helt fri från magnesiumstearat, syntetiska tillsatser och artificiella färgämnen. Thorne är kända för att ha extremt rena och oerhört noggrant kontrollerade produkter. Produkterna tillverkas i USA under GMP. Formula SF722 tillsammans med MegaFlora Plus (Man) eller MegaFlora for Women (Kvinna) samt Ultra C-400 och MSM är en riktigt kraftfull kombination mot Candida och annan svamp.

Jag har svamp i underlivet efter en antibiotikakur. Vad ska jag göra?

Vi rekommenderar att du försöker motverka din svamp genom att angripa problemet på flera sätt. Var beredd på att du kan behöva flera månaders ändrad livsstil för att komma tillrätta med dina candidabesvär. Dessa besvär kan ibland även upplevas bli värre på höst och vår när den fuktiga luften innehåller mer svampsporer.

  • Minska eller uteslut allt raffinerat socker och allt som innehåller raffinerat socker, sädesslag (bröd, pasta), chips, agavesirap, växtoljor förutom olivolja samt skräpmat rent generellt.
  • Ta Formula SF722
  • Ta tillskott av tarmbakterier.
  • Ta MSM och Ultra C-400 c-vitamin
  • Sov bra för att stötta immunförsvaret. Använd UVEX – Blue blocker, glasögon som blockerar blått ljus.
    Kontakta vår kundtjänst på [email protected] för ett omfattande kostnadsfritt candida- och svampprotokoll.

Jag har hört att MSM är bra mot Candida?

Det finns många terapeuter som menar att MSM är bra mot Candida. Dr John Jefferies från USA, expert på Candida, använder MSM som ett av hans främsta medel mot Candida. 

Jag dricker linfröolja, är det OK om jag har Candida?

För det första är linfröolja inte en god källa till omega-3. Linfröolja innehåller alfa-linolensyra (ALA) som måste omvandlas till Eikosapentaensyra (EPA) och Dokosahexaensyra (DHA) vilka är de former av omega-3 som kroppen kan använda. Omega-3 fettsyra är en essentiell fettsyra. Essentiella fettsyror är fettsyror som kroppen inte själv kan tillverka utan som måste erhållas via kosten eller via tillskott. Omvandlingsgraden från ALA till EPA och DHA är cirka 1–5 % vilket innebär att man måste få i dig orimligt stora mängder linfröolja för att erhålla adekvata nivåer av omega-3. Dessutom innehåller linfröolja öven mycket omega-6 som de flesta inte behöver få i sig mer av än vad en normal kost ger.

Det är bäst att få i sig EPA och DHA direkt via exempelvis fet fisk eller fiskoljor och inte gå omvägen via ALA som finns i linfröolja. Candida behöver dessutom vissa fleromättade fettsyror för att föröka sig. Näringsfysiolog Byron J Richards i USA hade många candidapatientfall som blev sämre av linfröolja. Vi rekommenderar endast fiskolja från fiskar långt ner i näringskedjan för att få omega-3.

Rekommenderad läsning

Candida - den lömska jästsvampen

Författare & granskare