JUST NU – 20 % rabatt på produkter för hår, naglar och hud!

Solskenshistoria: Knäsmärta och MSM

Solskenshistoria: Knäsmärta och MSM

Vi fick en solskenshistoria från en av våra kunder, Nina. Vi fick dela med oss av vad hon skrivit till oss.  

Ett par år tillbaka började mitt högra knä sakteligen bli allt mer sjukt och till slut var läget så illa att det gjorde ont på varje steg jag tog. Jag hade börjat springa sedan ca ett år, vilket jag inte gjort tidigare i mitt liv, men det fick jag ge upp. Jag fick sluta gå i trappor och fick börja använda cykel för även de kortaste sträckorna. Ibland gick jag med tårar i ögonen då det kändes som om en kniv skar till i knät då jag steg på foten. Jag gick till en specialistläkare som diagnostiserade att jag har väldigt tunt med nåt mellan bendelarna och de skaver mot varandra. Han sa att jag eventuellt kan få hjälp av glukosamin. Började med det men samtidigt började jag använda MSM, som jag läst så mycket om. Så småningom börja benet bli bättre och idag njuter jag av att kunna gå nerför trapporna, promenera utan någon som helst känning i knät. Har till och med varit ute och sprungit. MSM och glukosamin lever jag alltså inte utan numera och har rekommenderat dessa produkter till en massa bekanta.

/Nina L

Vi har valt MSM från Dr. Mercola på grund av dess höga kvalitet. Förutom MSM innehåller den även: 

L-metionin
Denna svavelrika aminosyra är viktig för produktion av kroppens egna antioxidant glutation. L-metionin är dessutom en prekursor för S-adenosylmethionine (SAMe kallat S-Adenosylmetionin på svenska är en kemisk förening som är involverat i flera enzymatiska processer och över 40 enzymatiska reaktioner i kroppen kräver SAMe).
 
R-Alpha Lipoic Acid (from Sodium R-Alpha Lipoate), Alfa-liponsyra
Är inkluderat för dess möjlighet att öka glutationproduktionen i kroppen. R-alfaliponsyra är den form som kroppen föredrar. Den R-ALA som ingår har hög stabilitet och är oerhört biotillgänglig. 
 
Organic Sulfur Vegetable Blend, Svavelblandning från grönsaker
Vissa grönsaker innehåller organiska svavelföreningar. En sådan grupp är isothiocyanates (isotiocyanater) som finns i grönsaker som broccoli och kål. Allicin är en annan svavelförening som exempelvis är den hälsosamma ingrediensen i vitlök. Dessa finna i Dr. Mercolas MSM. 

Dr. Mercolas MSM

 • 100% ren Methyl-Sulfonyl-Methane (MSM)
 • MSM som inte kommer från petroleum
 • MSM av absolut högsta kvalitet och renhet
 • MSM av bästa biotillgänglighet
 • Ger flexibilitet, ton och styrka åt muskler, leder, hud, hår och naglar
 • Ger ingen kroppsodör till skillnad mot DMSO
 • MSM klassas som en av de minst toxiska substanser som finns, jämförbart med vatten
 • Inga artificiella eller syntetiska tillsatser
 • Innehåller inte gluten, mjölkprodukter, soja eller majs
 • Innehåller inga bekämpningsmedel
 • Säkert för veganer och vegetarianer

Författare & granskare