Facebook Pixel
JUST NU – 20 % rabatt på produkter för immunförsvaret 

Benskörhet & osteoporos

Benskörhet & osteoporos

Benskörhet (osteoporos)

Benskörhet, även kallat låg bentäthet eller osteoporos, är en stor folksjukdom i Sverige. Benskörhet innebär att skelettet är svagare och att risken för benbrott är större. Risk för benskörhet ökar med åldern men även om man röker, är fysiskt inaktiv, har reumatoid artrit, om man tar sömnmedel, bensodiazepiner och SSRI-preparat, har låga nivåer av D-vitamin bland annat. Benskörhet är en sjukdom som främst drabbar äldre. Benskörhet som diagnos måste ställas av en läkare och det görs med en så kallad bentäthetsmätning.

Kontakta vår kundtjänst på info@greatlife.se för att få kostnadsfria kostråd men även andra kostnadsfria egenvårdsråd och hälsoprotokoll.

Läs mer om benskörhet & osteoporos

 1. Köp Vitamin E med tokoferoler och tokotrienoler
  As low as 399 kr
 2. Köp C-vitamin från MegaFood
  549 kr
 3. Bone Health är ett kosttillskott som innehåller flera näringsämnen som bidrar till att bibehålla normal benstomme, dvs. skelett
  649 kr
  Slut i lager
 4. Multi for Women 55+ är en multivitaminmineral speciellt framtagen för kvinnor 55 år och äldre.
  Multi for Women 55+ , 60 tabletter eller 120 tabletter
  As low as 599 kr
 5. Multi for Men 55+ från MegaFood. Multivitaminmineral speciellt framtagen för män 55 år och äldre.
  Multi for Men 55+ , 60 tabletter eller 120 tabletter
  As low as 599 kr
 6. Innate Response Magnesium 300 är ett extra starkt magnesiumtillskott med mycket god biotillgänglighet.
  369 kr
 7. Köp Vitamin C-400 från Innate Response
  Vitamin C-400 , 90 tabletter eller 180 tabletter
  As low as 549 kr
 8. Balanced Minerals, ett mineraltillskott av högsta kvalitet!
  419 kr

Behandling av benskörhet

Benskörhet behandlas av sjukvården men vill man stötta benhälsan ur ett egenvårdsperspektiv finns det flera saker att göra. Det är oerhört viktigt att inte röka eftersom det ökar risken för benskörhet. Dessutom är det viktigt med rätt intag av högkvalitets vitaminer och mineraler som behövs för starka ben, några av av dessa är: D-vitamin, magnesium, kalcium, K-vitamin, C-vitamin och boron. Skelett är levande vävnad som förnyar sig precis som andra vävnader i kroppen. Det därför viktigt att tänka på sin kost vid benskörhet. Vi har bra protokoll med kost för starka ben och skelett. Kontakta oss via mail så hjälper vi dig med kost och hälsokost för starka ben och för att minska risken för benskörhet. Det är också viktigt att belasta benen genom fysisk aktivitet för att bygga starkt skelett.

Kan man förebygga benskörhet?

Genom att leva sunt, träna lagom, undvika rökning och inte ha näringsbrister minskar man risken för benskörhet. Orsakerna till benskörhet är många som vi skriver om ovan men genom att leva sunt, äta en bra kost och röra på dig kan du minska risken för benskörhet avsevärt. 

Egenvårdsprotokoll och hälsoråd

Våra egenvårdsprotokoll ska inte användas för att ställa diagnos, behandla eller bota sjukdomar. Våra egenvårdsprotokoll är råd och tips för egenvård som inte ersätter konventionell sjukvård. Kosttillskott bör ej användas som ersättning till varierad kost. Det är viktigt med en mångsidig och balanserad kost och hälsosam livsstil.