JUST NU – 20 % rabatt på produkter för hår, naglar och hud!

Solskenshistoria: 2-åring med uppblåst mage, sår på kinderna & eksem

Solskenshistoria: 2-åring med uppblåst mage, sår på kinderna & eksem

När vår son Ossian var 2 år började han få sår på kinderna. Han var även uppblåst i magen och tillslut gick det så långt att dagispersonalen lade honom att vila i ett eget rum för att han var så gasig! Eftersom jag själv hade eksem när jag var liten var jag snabb med att reagera. Jag gick till traditionell läkare samt till min kineosolog. Hon behandlade Ossian och vi kom fram till att han var känslig/ intolerant mot havre, vete, komjölksprodukter, ägg, tomat och äpple. (Ägg och havre var det svåraste för oss att skippa). Ossians mage blev genast bättre när vi uteslöt dessa ämnen. Helt bra faktiskt. Men såren på kinderna var kvar. Husläkaren hittade inte några allergier och ville inte skriva ut något intyg för förskolans mat. Men eftersom ingen på förskolan undgått Ossians eskalerande gaser fick vi ändå igenom det. Att göra något som påminde om Välling tyckte vi var det enklaste formen att få i Ossian näring och mat när det inte fanns annat att välja mellan. Tex när vi var ute och resten och det bara fanns bröd, mjölk och ägg tillgängligt. Eftersom såren på kindernas återstod fortsatte mitt sökande.


Jag fick tips av Greatlife.se att blanda Vegan Protein med Clear Response [Kommentar från Greatlife.se. Innate Response har slutat tillverka Clear Response så receptet nedan har modifierats] ceylonkanel, ingefära och gurkmeja med mandelmjölk och hett vatten för att det skulle bli ljummet och blandas bättre. Ossian ÄLSKAR sin välling. Kan inte starta dagen utan den. Det är perfekt att ha med på utflykter och resor. Efter ca 1 år försvann såren helt och idag,3 år senare, kan han äta allt!! Till och med ägg och vete även om han inte skall ha för mycket av detta. Gaserna försvann! Eksemen försvann! Intoleransen försvann! Inga gaser och den lenaste hyn man kan tänka sig. Inte det minsta torr. Ossian dricker fortfarande sin välling ur nappflaska. Eftersom det är bra för honom får han fortsätta så länge han vill. Han är idag 5,5 år. /Paulina

Recept (ändrat då Clear Response inte tillverkas längre)
  • Ca. 1 dl Mandelmjölk, egengjord eller eko och osötad
  • 3–4 tsk Vegan Protein Mix-pulver (Gör proteinpulver-mixen själv genom att mixa Vegan Protein med lite kanel, ingefära, gurkmeja, svartpeppar samt ibland lite nejlika så att det blir totalt 3–4 tsk)
  • 1 skopa Kids Daily Multi Booster
  • 1/2 skopa C Complete Powder
  • ca 1 dl ljummet vatten
Blanda eller mixa allt i ett glas så att pulvret löser sig.
Om sötman behöver ökas så kan man tillsätta lite extra C Complete Powder och/eller lite kanel eller en nypa ekologiskt Vaniljpulver. Man kan också mixa i en ekologisk dadel för att få en naturlig sötma.

Författare & granskare