MegaFood på 60 sekunder

MegaFood på 60 sekunder

Äkta whole food

Produkterna tillverkas av hel och färsk mat, vitaminer och mineraler. Varje vitamin och mineral kombineras med utvalda grönsaker, frukter, bär, örter eller näringsjäst i en unik process för att skapa ett whole food-kosttillskott med högsta biotillgänglighet

Grönsaker, frukter och bär från lokala bönder

MegaFood använder hela, färska och lokalt odlade råvaror som de maler och torkar själva. Det bevarar fytonäringsämnen bättre än att köpa färdigtorkade pulver som de flesta i branschen gör.

Skonsam torkningsmetod – Raw Food

MegaFood använder inte frystorkning, trumtorkning eller spraytorkning. Istället används en patenterad torkningsmetod, Refractance Window Drying, som varken frys- eller värmeskadar råvaran. Det gör att produkterna erhåller en Raw Food-kvalitet där fyto- och mikronäringsämnen bevaras intakta och motstår oxidering bättre.

Högsta biotillgänglighet

Kosttillskotten har de kofaktorer och hjälpämnen som behövs för att ämnet ska tas upp av cellen och inte bara av blodet.

Saccharomyces cerevisiae (näringsjäst)

För att sätta samman vissa vitaminer och mineraler med kofaktorer används näringsjästen Saccharomyces cerevisiae. Detta leder till ett bättre näringsupptag i kroppens celler. Saccharomyces cerevisiae bidrar inte till candida vilket andra typer av jäst däremot kan göra.

Eget test-laboratorium

MegaFood har eget laboratorium som är ISO-9001-certifierat. Detta är de i stort sett ensamma om i branschen och de utför kontinuerliga tester för varje produkt under hela den unika tillverkningsprocessen.

Innehåller inte gluten, mjölkprodukter, soja, majs, vete eller bekämpningsmedel

Produkterna testas i eget laboratorium och hos flera olika oberoende laboratorier. Alla råvaror kontrolleras för 142 olika bekämpningsmedel och ogräsmedel vilket är betydligt fler än standarden för svensk KRAV-märkning.

Kan tas av vegetarianer

Alla produkter från MegaFood kan tas av vegetarianer.  

GMO och glyfosat-fritt

MegaFood är de enda kosttillskottbolag i världen där produkterna testas helt fria från både GMO och glyfosat.

Mörka glasburkar

MegaFood använder mörka glasburkar för 98 % av sortimentet. Mörka glasburkar släpper in mindre ljus än vita plastburkar och glasburkar avger inte BPA eller andra hormonstörande ämnen vilket plast däremot gör. Vidare återvinns glasburkar vilket är bättre för miljön än plast.

Författare & granskare