JUST NU – 20 % rabatt på produkter för hår, naglar och hud!

Solskenshistoria: Valde Iron Response istället Niferex

Solskenshistoria: Valde Iron Response istället Niferex

Vi fick en solskenshistoria från en av våra kunder som vi fick dela med oss av: 

Jag hade en normal graviditet med en hel del illamående och lågt järnvärde. Det kom med extremtrötthet och min barnmorska sa att jag skulle ta Niferex som är ett järntillskott. Hon sa att förstoppning var en vanlig biverkning men jag han knappt svälja dem innan jag kräktes upp dem. Min kropp ville absolut inte ta emot dem. Jag har känslig matsmältning och har reagerat liknande på andra kosttillskott så jag var inte jätteförvånad, däremot orolig för att min bebis skulle få vad den behövde. Jag blev tipsad om Innate Response eftersom de har en hög biotillgänglighet tas de lättare upp av kroppen och behöver inte innehålla lika stor mängd järn som Niferex. Jag beställde även Baby & Me eftersom jag på grund av illamåendet inte åt speciellt varierat. Min barnmorska var helt emot järntabletterna från Innate Response eftersom hon sa att de innehöll för lite järn för att vara effektiva. När jag kom tillbaka på nästa besök var hon däremot överväldigad. Hon sa att hon aldrig varit med om att någon höjt sitt blodvärde så fort under sina 30 år som barnmorska. Men det bästa var att jag trotts gravidillamående kunde ta dem utan att må illa eller få ont i magen. Min barnmorska rekommenderar dem nu till alla som av någon anledning inte klarar av Niferex! 

Under förlossningen blev jag av med mycket blod och var på gränsen för att få en blodtransfusion. Jag hade med mig järntabletterna till BB väskan och fick fort upp mitt blodvärde även inne på BB.   

Några veckor efter förlossningen kom tröttheten tillbaka och jag var på VC för att kontrollera mitt järnvärde. Det var bra och jag fick rådet att vila och försöka att äta varierat. Vila gjorde jag redan mycket då både jag och min man var hemma under första månaderna. Då kom jag på att jag inte tagit Baby & Me sedan förlossningen och de även rekommenderas under amning. En vecka efter jag börjat med dem igen började tröttheten släppa. Man glömmer lätt bort att man har ett större näringsbehov både under graviditeten och under amning. 

Med vänlig hälsning,

Camilla H 

Författare & granskare