Solskenshistoria: SIBO, Dysbio-GI

Lästid: 4-5 min
Solskenshistoria: SIBO, Dysbio-GI

DysBio-GI

Produkten har utgått ur sortimentet och finns inte längre till försäljning. Vi rekommenderar denna ersättningsprodukt: Olivbladsextrakt 


Vi fick en solskenshistoria från en av våra kunder som vi fick dela med oss av: 

Jag har tagit Dysbio-GI i snart en månad=en burk och jag må säga att min mage mår mycket bättre. Har varit i Asien (Kina och Vietnam) mycket i början av året och tror jag drog på mig några illasinnade varelser i min mage/tarm då. Jag trodde att jag hade fått IBS för jag mådde så dåligt och min mage uppförde sig väldigt konstigt, men nu känns det bra.

Ing-Marie N 

Greatlife.se kommentar

DysBio-GI är en av marknadens absolut bästa produkter för reducera svamp, candida, oönskade bakterier, parasiter eller andra skadliga mikroorganismer i magtarmkanalen. Den innehåller zink och vitamin B1 vilka är nödvändiga för produktionen av magsyra vilket i sin tur är det första försvaret mot att skadliga mikroorganismer når tarmkanalen. Både zink och vitamin B1 har dokumenterats som vara bristfälliga hos en stor del av populationen. Det finns ett tillstånd som kallas SIBO som Dysbio-GI kan påverka positivt. SIBO är en akronym för Small Intestinal Bacterial Overgrowth vilket innebär att antalet tarmbakterier i övre delen av tunntarmen är högre än normalt.  SIBO kan genom den förändrade tarmfloran påverka näringsupptaget negativt och även ge magtarmbesvär som kroniska diarré och svårigheter att smälta och ta upp fett. Normalt ska tunntarmens peristaltik göra att tarminnehållet förs vidare i tarmkanalen mot tjocktarmen. Om denna funktion är nedsatt så att passagetiden förlängs, om man har för lite saltsyra i magen, om tarmludden är skadad eller om bukspottkörteln eller gallblåsans utsöndringar inte fungerar som de ska ökar risken för SIBO.  Passagetiden för personer med inflammatoriska tarmsjukdomar med SIBO är signifikant längre än för personer inflammatoriska tarmsjukdomar utan SIBO.  SIBO är dessutom vanligt bland personer med Chrons sjukdom.  SIBO är även förknippat med leversjukdomar som förbättras när bakteriöverväxten i tunntarmen minskar.  SIBO kan leda till IBS-symptom. Individer med SIBO kan på grund av försämrad enzymaktivitet i tunntarmen få en ökad intolerans mot kolhydrater som istället passerar tunntarmen osmälta och istället fermenteras längre ned i tarmen. Vid SIBO ses även brist på vitamin B12, vitamin A, vitamin D och vitamin E medan folat och K-vitamin däremot förekommer i normala eller förhöjda nivåer eftersom bakterierna syntetiserar folat och K-vitamin. Tecken på SIBO kan vara vitaminbrist, uppsvullnad i magtarmområdet efter måltid, fettrik avföring (på grund av att man inte smälter och tar upp fett), diarré, låga nivåer av proteinet albumin i blodet, viktminskning eller för vissa, ett mycket starkt sötsug.

Författare & granskare