Skillnad på Adrenal Strength och Adrenal Response

Lästid: 4-5 min
Skillnad på Adrenal Strength och Adrenal Response

Adaptogener

Adrenal Strength från MegaFood och Adrenal Response från Innate Response är två produkter som innehåller adaptogener, det vill säga växter och örter som bidrar till att minska den negativa effekt som stress har på kroppen. Läs mer om hur adaptogener fungerar i vår artikel om adaptogener.

Adrenal Strength och Adrenal Response – bästa adaptogenerna?

Både Adrenal Strength och Adrenal Response tillverkas av samma företag i USA så själva tillverkningsmetoden är exakt densamma för båda produkterna och båda produkterna är testade fria från bekämpningsmedel och tungmetaller samt dessutom fria från glyfosater, gluten, mjölkprodukter och soja. Däremot skiljer sig produkterna åt när det gäller en del ingredienser, även om flera är överlappande. Båda produkterna innehåller exempelvis ashwagandha som har adaptogena egenskaper och bidrar till kroppens förmåga att hantera stress. Ashwagandha bidrar även till fysisk och mental hälsa vid svaghet, utmattning, trötthet och vid besvär kopplade till minskad koncentration. Det är även flera andra adaptogener som ingår i båda produkterna men Adrenal Strength innehåller också L-Serin vilket inte Adrenal Responser gör. L-Serin bidrar till bildning av kolin och till att nervceller kan skicka signaler korrekt mellan varandra. Adrenal Strength innehåller även C-vitamin vilket inte Adrenal Response gör. C-vitamin bidrar till immun- och nervsystemets normala funktion. C-vitamin bidrar även till att skydda cellerna mot oxidativ stress, till att minska trötthet och utmattning och till normal energiomsättning. Adrenal Strength innehåller dessutom pantotensyra (vitamin B5) som bidrar till normal energiomsättning, till normal mental prestationsförmåga, till att minska trötthet och utmattning, till normal syntes och omsättning av steroidhormoner, vitamin D och vissa neurotransmittorer. Adrenal Response innehåller inte pantotensyra.  

Adrenal Strength är helt enkelt en mer kraftfull och bättre produkt jämfört med Adrenal Response och vi rekommenderar först och främst Adrenal Strength men dagskostnaden är något högre än för Adrenal Response. 

Adrenal Strength Adrenal Response
Aswagandha 250 mg 250 mg
Rosenrot 200 mg 200 mg
Astragalus 100 mg 150 mg
Helig Basilika 175 mg 150 mg
Schisandrabär 100 mg 100 mg
Amlafrukt - 100 mg
Alg fingertare - 45 mg
L-Serin 200 mg -
Reishi-svamp (Lackticka) 200 mg -
C-vitamin 100 mg -
Magnesium 40 mg -
Pantotensyra (vitamin B5) 30 mg -

Författare & granskare