Solskenshistoria: Caroline gick från ohälsa till hälsa

Lästid: 4-5 min
Solskenshistoria: Caroline gick från ohälsa till hälsa

Vi fick en solskenshistoria från en av våra kunder som vi fick dela med oss av:

Efter förlossning blev jag jättedålig, jag kunde knappt gå ett trappsteg utan att flåsa, jag fick sämre ork och var irriterad, hade dåligt tålamod och ofta ledsen. Efter läkarbesök visade det sig att jag hade dålig funktion på min sköldkörtel. Jag låg på gränsen till hypotyreos, så kallad subklinisk hypotyreos. Under tiden från förlossning och ca. två år framåt har jag haft perioder där jag vart så dålig att jag knappt kommit upp ur sängen på flera veckor. Min sköldkörtel har också pendlat från hypo (underfunktion) till hyper (överfunktion). Med alla de symptom på sköldkörtelsjukdom kunde jag nu relatera till min barndom - jag har nog alltid haft problem med detta. Som barn hade jag problem ett tag med att jag gick ner massor i vikt och folk trodde jag hade anorexia. Jag hade klumpkänsla i halsen - något jag inte förstått förrän nu vad det innebar. Jag hade nämligen efter förlossning just den där klassiska klumpkänslan i halsen man kan få av sköldkörtelproblematik. Jag har genom mitt vuxna liv lidit av nedstämdhet från och till och knappt orkat jobba halvtid eller 25% ens.

Det första jag gjorde efter mitt besked hos konventionell läkare var att beställa hårmineralanalys och få hjälp av en näringsterapeut. Trots min skepticism gällande syntetiska och inorganiska tillskott så tog jag dessa på inrådan av terapeuten - jag var ju desperat! I de för mig långa månader jag tog dessa kände jag mig inte som mig själv. Det var som att gå i en hjärndimma. Jag slutade med dem efter ha läst på om bieffekter på denna typ av tillskott. Tillskott som i världen av näringsterapeuter är kvalitativa gjorde mig alltså sämre [Greatlife har ändrat i texten och tagit bort vilka kosttillskottmärken som Caroline fick av terapeuten.] Istället började jag med örtterapi som hjälpte mig lite. Och efter hand även homeopati som hjälpte mig komma upp över vattenytan. Jag började fungera igen. Efter några månader på homeopati kom jag i kontakt med Greatlife och fick bara en känsla av att detta måste jag prova. 

Efter flera års ohälsa (utöver sköldkörtelproblem - även dysfunktion i lever/andra körtlar och dålig saltsyraproduktion = dålig matsmältning) hade jag nu fått sköra tänder och skelett (fraktur i ryggen och frätskador på tänderna) så jag valde jag att fokusera på Bone och Magnesium för att stärka mitt skelett och mina tänder. Nu - 3 veckor senare har mina hål börjat läka och tandstenen börjat gå bort. De känns glattare på ytan - innan kunde de ofta kännas porösa och matta/sträva på ytan.

Jag har också supplementerat med selen, zink, och B-vitaminer – klassiker för just sköldkörtelproblem. Men också c-vitamin 400 och järn. Och efter bara dessa 3 veckor har jag fått mycket mer ökad energi och ork. Jag är inte dödstrött på morgnar länge utan vaknar och går upp med pigg hjärna och pigga ben. Jag behöver inte sova 10-12 timmar om dagen längre, utan är pigg efter 8-10 timmar. Jag har mer tålamod med vår 2,5-åring och orkar vara en glad mamma. :-) 

För mig har lösningen från ohälsa till hälsa legat i kombinationen homeopati och wholefood tillskott (även örtterapi till viss del) och jag kan verkligen rekommendera om man är sjuk att använda sig av dessa två sätt att läka kroppen. Men jag tror även att endast tillskott kan hjälpa enormt också! Med såhär snabba resultat från wholefood tillskott kan jag bara fantisera om hur bra jag kommer må efter lite längre tid! :-) 

/Caroline

Författare & granskare