Facebook Pixel

Eteriska oljor

Eteriska oljor

Köp eteriska oljor och ekologisk hudvård

Vi har valt ut ekologiska eterisk oljor av absolut högsta kvalitet. Eteriska oljor kommer från växtriket. Frukt, blommor, blad, bark, frön, rötter innehåller koncentrerade ämnen som kan avge aromatiska dofter. De kallas essenser och syftet är normalt för växten att locka till sig insekter som kan pollinera. Vissa essenser är också bakterie-, virus och svampdödande för att skydda växten mot angrepp. Eteriska oljor har använts i flera tusen år i både terapuetiskt syfte och i syfte att skapa härliga dofter. Eteriska oljor används även i tillverkning av parfymer, hud- och hårvård, till aromaterapi men även i bakverk och till matlagning. 

Man kan använda neutrala oljor för att späda ut eteriska oljor. Kokosolja är utmärkt att använda för detta ändamål. Genom att droppa en droppe eterisk olja i lite kokosfett och massera på huden absorberas den eteriska oljan och transporteras via blodet ut i kroppen där den kan ha välgörande effekt. Även huden får ta del av den välgörande effekten. 

Eteriska oljor kan även användas i så kallade oljebrännare vilket ger en härlig doft till ett helt rum. På så sätt kan man ta del en eterisk oljas nyttiga egenskaper genom inandning. Den eteriska oljan transporteras ut i blodet via lungorna och lungblåsornas blodkärl. 

Eteriska oljor bör förvaras mörkt och svalt för att inte oxidera. De eteriska oljor vi säljer är av absolut högsta kvalitet med essenser bevarade. Vi säljer inte syntetiska verkningslösa eteriska oljor. 

Om du lider av hälsobesvär, kontakta då vår kundtjänst på info@greatlife.se för helt kostnadsfria protokoll och hälsotips. 

 1. Ekologisk Eterisk olja Citron från Sonnentor

  Eterisk olja Citron från det miljövänliga företaget Sonnentor är en ekolog...

  Special Price 79 kr Regular Price 93 kr
 2. Ekologisk Eterisk olja Lavendel från Sonnentor

  Eterisk olja Lavendel från det miljövänliga företaget Sonnentor är en ekol...

  Special Price 119 kr Regular Price 125 kr
 3. Eterisk olja eukalyptus – EKO

  Eterisk olja Eukalyptus från det miljövänl...

  Special Price 99 kr Regular Price 109 kr
 4. Ekologisk Eterisk olja Pepparmynta från Sonnentor

  Eterisk olja Pepparmynta från det miljövänliga företaget Sonnentor är en e...

  Special Price 119 kr Regular Price 143 kr