Skådespelerskan Lina Englund får hjälp av Greatlife.se

Lästid: 4-5 min
Skådespelerskan Lina Englund får hjälp av Greatlife.se

Skådespelerskan Lina Englund är bland annat känd från Fröken Julie på TV, filmerna Fjällbackamorden: Strandridaren, Arn och många andra TV- och filmproduktioner. Lina har även varit verksam på bland annat Stockholms stadsteater, Dramaten, Teater Galeasen och nu senast på Riksteatern tillsammans med Anders Ekborg.

Skådespelaryrket kan vara oerhört krävande och det ställer enormt höga krav på att leverera kväll efter kväll där utrymme för hälsobesvär eller sjukdomar är i stort sett obefintligt. Lina fick hjälp av Patrick Wahlberg författare till boken PXP – Ditt bästa jag, efter att kroppen plötsligt sa ifrån på allvar. Läs hennes berättelse nedan:

Det här Linas egen berättelse om vägen från en kropp som sa ifrån...

Jag var låggradigt inflammatorisk utan att förstå sambanden. Som yrkesverksam skådespelare i teater och filmbranschen hade jag just fått en stor uppgift i en musikal när kroppen plötsligt sa ifrån på allvar; Alopecia areata, (Fläckvis håravfall), upprörd mage, ihärdiga bihåleinflammationer och inflammationer i ryggen föranledde ett otal läkarbesök, blodprov, gastro- och koloskopi- undersökningar.

I desperation kontaktade jag Patrick Wahlberg på Greatlife.se och fick ett program att följa. Jag behöver inte säga att motivationen var HÖG. Sedan 18 år hade jag dagligen stått på Omeoprazol mot bråck på magmunnen och just där låg mitt dilemma. Min tarmflora var mer eller mindre förstörd och jag kunde inte behålla särskilt mycket föda med kraftig viktnedgång och lågt järn som följd.

Jag gjorde en rad livsstilsförändringar enligt modellen han föreskrev; den mest näringsrika kost och finaste probiotika från Innate Response. Dess tillskott i form av baspaket och inte minst ”PXP-mitt bästa jag”. Den boken återgår jag, nu efter mitt tillfrisknande ständigt till. Den är sprängfylld med fakta om kost och näringsämnen och sömn på forskningens allra högsta nivåer, genomsyrad av hjärta och ett antal fina recept bl.a. för den AIP-paleolitiska person som jag är idag. Dessutom innehåller den mycket intressanta träningstips där man inte bara får verktyg utan dessutom saklig förklaring till varför kroppen mår bra av viss schematisk träning. Kort sagt vad som händer med oss på cellnivå under stress, kemiska påfrestningar via kost och närmiljö samt hur meditation och sorgeterapi kan vara en av nycklarna för ökad förståelse om oss själva och vår situation och fungera som en alternativ väg ut.

Jag blev skyndsamt bättre, mitt håravfall avtog, min rosacea avtog, min migrän försvann, mina inflammationer i ryggen likaså, min mage normaliserades.... - utan läkemedel! Jag fasade slutligen ut omeoprazolet och gick slutligen över i en något mer ketogen kost, fortfarande med Paleo som grund. Efter två år av ihärdighet, på alla fronter och med Greatlife.se i ryggen kan jag säga att mitt liv tagit en helt ny riktning, så även min karriär..

En frisk person som månar om sitt välbefinnande har mer att ge sin familj sina vänner och sin arbetsplats än en som slavar i blindo och försöker förtränga sig själv, hen slår i väggen gång på gång!  Tack Greatlife.se

/ Lina Englund

Patrick kommentarer

När Lina först kontaktade mig var min fråga densamma som alltid när jag hälsocoachat någon: Berätta exakt hur du lever, jag vill veta allt, även minsta till synes oviktig detalj. Hur ofta gör du si eller så, hur mycket äter du av A eller B, när och hur äter du, hur sover du, vad är dina sömnvanor, hur, när tränar du, vad är din stressnivå, arbetssituation, exponering för blått ljus, toalettvanor, hur är din andning, sorger, livshistoria osv – över hundra frågor inom flera olika områden. Genom att få reda på hur en person lever kan man nästan alltid finna nycklarna till hälsan och det är min fasta övertygelse att de dagliga livsstilsval, medvetna eller omedvetna, som en person gör, utgör grunden för hälsa eller ohälsa – jag har sett det om och om igen under många års hälsocoachande. Hälsa är en ekvation som består av många ömsesidigt beroende variabler och man måste förändra sin livsstil inom varje områden för att må riktigt bra. Det räcker inte bara med att träna och äta bättre. Man kan komma långt på det men man kommer nästan aldrig i mål.

Jag får även frågan om man kan klara det utan kosttillskott. Tyvärr inte och svaret beror på följande: Det är för lite näring i dagens livsmedel, de flesta äter sämre än vad de tror, många lider av kronisk stress, belastningen på kroppen är inte sällan alldeles för hög när det gäller fria radikaler, gifter och hormonstörande ämnen samt att det inte är ovanligt med störd tarmflora. Emellertid är det bättre att inte ta kosttillskott alls än att ta dålig kvalitet och när jag säger dålig kvalitet så kan man inberäkna cirka 95 % av alla kosttillskott som säljs på marknaden idag.

Greatlife.se har många olika och speciellt framtagna hälsoprotokoll som tar upp de livsstilsfaktorer som Patrick skriver om. Maila vår kundtjänst på [email protected] och meddela dina hälsobesvär så hjälper vi dig vidare.

Författare & granskare