Solskenshistoria: För första gången i mitt liv mår jag bra

Lästid: 4-5 min
Solskenshistoria: För första gången i mitt liv mår jag bra

Jag har sedan många år tillbaka lidit av känslor av oro och svår nedstämdhet, mer eller mindre dagligen. Detta, i samband med dåliga kostvanor, har i sin tur lett till matsmältningsbesvär som i sin tur lett till mer oro och denna onda cirkel har i stort sett varit min vardag de senaste åren. Lägg till på det stressen av orealistiska kroppsideal och ovissheten av vilken riktning man ska ta i sitt liv, så ledde all den ackumulerade stressen till att jag nådde någon sorts punkt där jag inte fungerade alls. Konstanta magbesvär, utmattning, riktigt svår oro och allt vad det bär med sig.

Men någonstans vände det. Inte på ett dramatiskt sätt som man ser i filmer, med en tydlig vändpunkt följt av framgångsmoment till seger, verkligen inte. Utvecklingen har varit allt från linjär och jag har prövat mig fram och misslyckats gång på gång. Jag började studera böcker och resurser på internet om hälsa och kroppens funktioner, vilket fick mig att lägga om min kost rätt drastiskt från hur den sett ut innan. Studierna gjorde mig medveten om att jag behövde läka, inifrån och ut, och detta var vad som ledde mig till Er.

Jag blev medveten om att jag har, eller hade utvecklat, glutenintolerans, vilket fick mig att fokusera på att läka tarmen, då detta även kunde ligga bakom de näringsbrister som gav upphov till utmattningen, svåra oron och de många andra symptomen jag hade. Jag studerade detta och fick en bild av vad jag behövde göra och vilka tillskott jag behövde. Manisk som jag kan vara, så nöjde jag mig inte med vilka tillskott som helst utan ville såklart lägga mina pengar på det allra bästa, och det var så som jag hittade Er.

Hos Greatlife hittade jag verkligen allt jag behövde; jag började med att läka tarmen genom att givetvis utesluta gluten, men även många andra livsmedel som orsakade irritation och började med en antiinflammatorisk kost, med tillskott av produkter som GI-Response, Flora probiotika och fiskolja. Jag började även ta tillskott av vitaminer och mineraler (vilka var i brist p.g.a. min nedsatta matsmältning), som jag även kom att förstå ofta är i brist hos människor med de mentala besvär jag upplevde. Dessa var bland annat: B-vitamin, Zink, E-vitamin, Magnesium och Jod. Bara själva akten av att välja att investera mina pengar på mig själv, på de allra bästa kosttillskotten, som skulle komma att hjälpa läkningsprocessen och mitt välmående, visade sig vara en transformativ upplevelse. Detta har sedan smittat av sig till andra delar av mitt liv, främst gällande mat, där jag numera håller mig till ekologiskt odlade grönsaker, och nästan uteslutande närproducerat (ekologiskt) kött.

Sedan dess har jag prövat alla möjliga tillskott och produkter ni erbjuder, och känner verkligen att allt har haft sin roll i min resa. Allt från Adrenal Response (för stresshantering), till blåljusblockerande glasögon (för sömn), Ortiz sardiner i ekologisk olivolja, de olika superfood-boosters, och inte minst Patricks fantastiska bok ”PXP- Ditt bästa jag”, en bok jag önskar att jag stött på ännu tidigare. Då den innehåller mycket (och mer) av det jag letat upp på egen hand i en väldigt övergripande och lättillgänglig form.

Nu, ca ett och ett halvt år sedan min första beställning, kan jag ärligt talat säga att för första gången i mitt liv mår jag bra och känner att jag har någon sorts kontroll över hur jag mår, vilket för mig är enormt. Jag har byggt en relation, kan man väl säga, till mig själv och min kropp, vet mer tydligt vad jag mår bra av och inte. Allt är inte fantastiskt, jag har fortfarande sämre dagar, men det är ingenting mot hur dåliga de sämre dagarna var förr. Jag har insett att det inte finns ett enskilt tillskott som kan ”fixa” mig, livsstil och stress är fortfarande någonting jag konstant behöver vara medveten om och hantera, men genom att ge kroppen vad den behöver blir allt det så mycket lättare. Känslor och besvär som tidigare begränsade mitt liv rejält har jag lyckats lära mig hantera och jobba med, och jag är övertygad om att det är mycket tack vare stödet från de produkterna jag handlat hos er.

Avslutningsvis vill jag bara säga hur otroligt tacksam jag är för att ni finns. Att ni tillgängliggör sådana bra produkter och underlättar valet av tillskott genom den kvalitetssäkring ni gör. Men också för den information ni har på sidan, de fantastiskt snabba leveranserna, de extremt utförliga och tillmötesgående svar jag fått vid kontakt med er. Det är en ödmjukande upplevelse att ta tid att reflektera hur långt jag faktiskt har kommit på min resa, och jag hoppas verkligen att om andra finner sig i en liknande sits som jag gjorde, hittar till Greatlife och väljer att investera i sig själva, för det har ärligt talat förändrat mitt liv.

Tack för möjligheten att dela med mig, det började med själviska motiv men ledde till en väldigt givande reflektion, så tack igen för det.

Ha en grym dag!

Med vänlig hälsning, Filip

Författare & granskare