Alzheimers – näring och livsstil vid kognitiva sjukdomar
I den här artikeln kan du läsa Alzheimer som neurodegenerativ sjukdom ur ett närings- och forskningsperspektiv.
I den här artikeln kan du läsa Alzheimer som neurodegenerativ sjukdom ur ett närings- och forskningsperspektiv.
Magnesiumbrist är vanligt bland befolkningen och kan dessvärre leda till båda lätta och svåra hälsobesvär. Vi behöver få i oss magnesium regelbundet och i den västerländska kosten finns det alldeles för lite magnesium. Läs mer om detta viktiga mineral.
Forskning visar att intag av omega-3 från marina källor är korrelerat med större hjärnvolym och större hippocampus. Hippocampus, som består av grå substans, är en del av limbiska systemet i hjärnan. Hippocampus spelar en avgörande roll för korttidsminnet, bildandet av nya minnen och spatial förmåga. Vid Alzheimers är just hippocampus en av de delar som drabbas först.
Nu har en ny studie på möss visat att resveratrol även kan bidra till att förhindra utvecklingen av neurodegenerativa sjukdomar som Alzheimers.
Forskare har studerat CoC10 och fibromyalgi. I en randomiserad dubbelblind placebo-studie fick patienter med fibromyalgi 300 mg CoQ10 per dag i 40 dagar.
En ny studie publicerade i tidskriften Neurology visar att B-vitaminerna, C-vitamin, D-vitamin, E-vitamin och omega-3 är förknippade med förbättrad kognitiv funktion (minne och tankeverksamhet) hos äldre.
Beth Israel Deaconess Medical Center (BIDMC) är en av USA:S ledande akademiska sjukhus och forskningscenter. Som ett universitetssjukhus inom Harvard Medical School är BIDMC ett av världens ledande center inom hälsa och sjukvård. De skriver på sin hemsida: ”Grenade aminosyror (BCAA) är naturligt förekommande molekyler/aminosyror (leucin, isoleucin och valin) som kroppen använder för att bygga proteiner.