JUST NU – 20 % rabatt på produkter för hår, naglar och hud!

Sonett

Sonett

Sonett – ekologiska tvätt, rengörings- och desinficeringsmedel

Sonett är pionjärer inom ekologiska tvätt, rengörings- och desinficeringsmedel sedan 1977. Sonetts utgångspunkt är ansvar och omsorg för vatten. Sonett har därför specialiserat sig på tvätt- och rengöringsmedel som innehåller certifierade ekologiska och biodynamiska råvaror som bryts ner lätt och fullständigt och som återförs utan någon fara till naturens kretslopp. Sonetts motto är: “Tvätt- och rengöringsmedel som skonar vattnet – förutsättningen för allt liv”

Sonetts principer bygger på antroposofisk filosofi och de undviker givetvis tungmetaller, bekämpningsmedel, pesticider, ogräsmedel, organiska klorföreningar och andra gifter i sina produkter. De undviker även icke-nedbrytbara tensider som finns i de flesta tvätt- och rengöringsmedel. Om tensider inte bryts ner fullständigt påverkas vattenorganismer och vattnets kvalitet i sjöar och floder mycket negativt. Sonett har därför valt 100 % biologiskt nedbrytbara råvaror. Alla Sonetts produkter är fria från skadliga enzymer, petrokemiska tensider, konserverings- och blekmedel. Sonett är baserade i södra Tyskland. 

Sonett – ekologisk certifiering

Hela Sonets sortiment är ekologiskt certifierat. Sonett är certifierade av NCP (Nature Care Product), NCS (Natural Cosmetics Standard), Stop Climate Change (SCC), Vegan Society, CSE Standard (Certified Sustainable Economics).  

NCP garanterar att råvarorna är från certifierade ekologiska odlingar och att inga enzymer från genetiskt förändrade mikroorganismer används. NCP garanterar även optimal biologisk nedbrytning och återvinningsbara förpackningar. 

NCS garanterar att råvarorna är från certifierade ekologiska odlingar och att ingen genteknik, mikroplaster, parabener, silikoner och ftalater används samt att förpackningarna är miljövänliga och återvinningsbara.

Sonett – klimatsmart rengöring

Sonetts energikällor består av ett litet lokalt vattenkraftverk och av Greenpeace Energy, ett tyskt miljövänligt energibolag som är baserat på Greenpeace kriterier för ren energi. Värmeenergin kommer från en lokal vedflisanläggning. Sonett är certifierat av Stop Climate Change (SCC), en av de högsta standarder som finns för koldioxid-utsläpp (CO2). SCC analyser hela företaget gällande koldioxidutsläpp. Sonett producerar nästan inga koldioxidutsläpp genom uppvärmning och el-energi. Mer klimatvänliga rengörings och desinficering-produkter går knappt att hitta. 

Sonett – allmännyttig egendom

Sonett ägs av en allmännyttig stiftelse som främjar vattenforskning, utveckling av testmetoder istället för djurförsök och annan forskning i linje med ekologiska principer. 

Kategorin innehåller för närvarande inga produkter

Egenvårdsprotokoll och hälsoråd

Våra egenvårdsprotokoll ska inte användas för att ställa diagnos, behandla eller bota sjukdomar. Våra egenvårdsprotokoll är råd och tips för egenvård som inte ersätter konventionell sjukvård. Kosttillskott bör ej användas som ersättning till varierad kost. Det är viktigt med en mångsidig och balanserad kost och hälsosam livsstil. Gravida bör kontakta en kvalificerad hälsorådgivare eller läkare före användning av SF722, Olivbladsextrakt och MSM.

Kontakta vår kundtjänst på [email protected] för att få kostnadsfria kostråd men även andra kostnadsfria egenvårdsråd och hälsoprotokoll som du kan följa vid olika hälsobesvär.