Facebook Pixel

Sonett

Sonett

Sonett – ekologiska tvätt, rengörings- och desinficeringsmedel

Sonett är pionjärer inom ekologiska tvätt, rengörings- och desinficeringsmedel sedan 1977. Sonetts utgångspunkt är ansvar och omsorg för vatten. Sonett har därför specialiserat sig på tvätt- och rengöringsmedel som innehåller certifierade ekologiska och biodynamiska råvaror som bryts ner lätt och fullständigt och som återförs utan någon fara till naturens kretslopp. Sonetts motto är: “Tvätt- och rengöringsmedel som skonar vattnet – förutsättningen för allt liv”

Sonetts principer bygger på antroposofisk filosofi och de undviker givetvis tungmetaller, bekämpningsmedel, pesticider, ogräsmedel, organiska klorföreningar och andra gifter i sina produkter. De undviker även icke-nedbrytbara tensider som finns i de flesta tvätt- och rengöringsmedel. Om tensider inte bryts ner fullständigt påverkas vattenorganismer och vattnets kvalitet i sjöar och floder mycket negativt. Sonett har därför valt 100 % biologiskt nedbrytbara råvaror. Alla Sonetts produkter är fria från skadliga enzymer, petrokemiska tensider, konserverings- och blekmedel. Sonett är baserade i södra Tyskland. 

Sonett – ekologisk certifiering

Hela Sonets sortiment är ekologiskt certifierat. Sonett är certifierade av NCP (Nature Care Product), NCS (Natural Cosmetics Standard), Stop Climate Change (SCC), Vegan Society, CSE Standard (Certified Sustainable Economics).  

NCP garanterar att råvarorna är från certifierade ekologiska odlingar och att inga enzymer från genetiskt förändrade mikroorganismer används. NCP garanterar även optimal biologisk nedbrytning och återvinningsbara förpackningar. 

NCS garanterar att råvarorna är från certifierade ekologiska odlingar och att ingen genteknik, mikroplaster, parabener, silikoner och ftalater används samt att förpackningarna är miljövänliga och återvinningsbara.

Sonett – klimatsmart rengöring

Sonetts energikällor består av ett litet lokalt vattenkraftverk och av Greenpeace Energy, ett tyskt miljövänligt energibolag som är baserat på Greenpeace kriterier för ren energi. Värmeenergin kommer från en lokal vedflisanläggning. Sonett är certifierat av Stop Climate Change (SCC), en av de högsta standarder som finns för koldioxid-utsläpp (CO2). SCC analyser hela företaget gällande koldioxidutsläpp. Sonett producerar nästan inga koldioxidutsläpp genom uppvärmning och el-energi. Mer klimatvänliga rengörings och desinficering-produkter går knappt att hitta. 

Sonett – allmännyttig egendom

Sonett ägs av en allmännyttig stiftelse som främjar vattenforskning, utveckling av testmetoder istället för djurförsök och annan forskning i linje med ekologiska principer. 

 1. Ekologiskt maskindiskmedel från Sonett

  Sonetts miljövänliga och ekologiska maskindiskmedel rengör mycket bra men ...

  Special Price 89 kr Regular Price 99 kr
 2. Ekologiskt handdiskmedel sensitiv från Sonett

  Sonetts miljövänliga och ekologiska handdiskmedel sensitiv rengör mycket b...

  Special Price 65 kr Regular Price 79 kr
 3. Ekologiskt Kulörtvättmedel Flytande från Sonett

  Sonetts miljövänliga och ekologiska flytande kulörtvättmedel tvättar all t...

  Special Price 99 kr Regular Price 119 kr
 4. Ekologisk handdesinfektion.

  Ekologisk handdesinfektion från Sonett som motverkar bakterier, svam...

  Special Price 99 kr Regular Price 139 kr
 5. Ekologisk ytdesinfektion från Sonett. Desinfektion verksamt mot bakterier och virus.

  Ekologisk ytdesinfektion från Sonett dödar effektivt svampar, b...

  Special Price 79 kr Regular Price 149 kr
 6. Köp Ekologisk ytdesinfektion från Sonett på Greatlife.se

  Ekologisk ytdesinfektion från Sonett dödar effektivt svampar, b...

  Special Price 139 kr Regular Price 219 kr
 7. Ekologisk flytande tvål citrus från Sonett

  Ekologisk flytande tvål citrus från Sonett är en mild och vårdande handtvå...

  Special Price 59 kr Regular Price 79 kr