Omega-3 & fettsyror

Härskna fiskoljor? Varför har vi valt Wild Alaskan Sockeye Salmon – Omega-3 och ESKIO-3?

Lästid: 4–5 min
Härskna fiskoljor? Varför har vi valt Wild Alaskan Sockeye Salmon – Omega-3 och ESKIO-3?

En nyligen publicerad studie från USA visade att de tre mest köpta omega-3-fiskoljorna i USA innehåller oxiderade fettsyror som vida överstiger rekommenderade nivåer. Fiskolja av högsta kvalitet är extremt viktigt. Kvalitet är givetvis oerhört viktigt när det gäller alla typer av kosttillskott, inte bara fiskoljor, men härskna fettsyror är troligtvis bland det sämsta du kan få i dig.

Läs mer

Magnesiumstearat vs. Stearinsyra

Lästid: 2-3 min
Magnesiumstearat vs. Stearinsyra

Innate Response använder stearinsyra som ett smörjmedel i kosttillskottstillverkningen. Stearinsyra (även kallad Oktadekansyra) är en av de vanligaste långkedjiga fettsyror som finns naturligt både i animaliska och vegetabiliska fetter.

Läs mer

Omega-3 ger ökad hjärnvolym & minskar risk för Alzheimers

Lästid: 2–3 min
Omega-3 ger ökad hjärnvolym & minskar risk för Alzheimers

Forskning visar att intag av omega-3 från marina källor är korrelerat med större hjärnvolym och större hippocampus. Hippocampus, som består av grå substans, är en del av limbiska systemet i hjärnan. Hippocampus spelar en avgörande roll för korttidsminnet, bildandet av nya minnen och spatial förmåga. Vid Alzheimers är just hippocampus en av de delar som drabbas först.

Läs mer

Studie om kosttillskott och graviditet

Lästid: 2–3 min
Studie om kosttillskott och graviditet

Ny studie visar att kosttillskott av DHA (omega-3 fettsyra som finns i fiskolja), D-vitamin, folsyra (folat) och jod påverkar fostret positivt hos den gravida kvinnan. 

Läs mer

Är mättat fett farligt?

Lästid: 4–5 min
Är mättat fett farligt?

Det är inte mättat fett eller kolesterol som är orsaken till hjärt-kärlbesvär utan snarare ett antal faktorer i den moderna västerländska dieten: överdriven konsumtion av vegetabiliska enkel- men framförallt fleromättade fettsyror, härdade fetter, transfettsyror, raffinerade kolhydrater och  tillsatt fruktsocker i kombination med mineralbrister (framförallt magnesium och jod) vitaminbrister (framförallt C-vitamin), brister på antioxidanter (framförallt selen och E-vitamin) och brist på antimikrobiella fettsyror som finns i mättat fett. 

Läs mer

Frukt, grönt, probiotika, fiskolja och astma

Lästid: 1–2 min
Frukt, grönt, probiotika, fiskolja och astma

Ny studie visar att kombinationen av frukter, grönsaker, probiotika och fiskolja kan förbättra astmasymptom. Studien som publicerades i prestigefulla British Journal of Nutrition i december numret år 2012 är en randomiserad dubbelblind placebokontrollerad studie, det vill säga den absolut högsta klass av studie finns. Forskarna skriver att kosten kan vara en av nyckelkomponenterna i den ökade förekomsten av astma.

Läs mer

Vitaminer och omega-3 viktigt för hjärnan

Lästid: 1-2 min
Vitaminer och omega-3 viktigt för hjärnan

En ny studie publicerade i tidskriften Neurology visar att B-vitaminerna, C-vitamin, D-vitamin, E-vitamin och omega-3 är förknippade med förbättrad kognitiv funktion (minne och tankeverksamhet) hos äldre.

Läs mer